Dačić: Rat za Kosovo ne odbacivati kao opciju

Srpski vicepremijer i ministar policije je ocijenio da bi odbijanje rata kao mogućnosti bila pogrešna poruka Tačiju, jer je potrebna ravnoteža straha zbog bezbjednosti u regionu
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2011. 12:00h

Zamjenik premijera Srbije, Ivica Dačić, poručio je u srijedu da niko u Srbiji ne smije da saopšti kako je Kosovo izgubljeno i da neće da ratuje za Kosovo zato što je potrebna ravnoteža straha zbog bezbjednosti u regionu, javlja Press.

"Crvena linija za Beograd je oružani napad Hašima Tačija na Srbe na Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić za Press.

"Tači mora da zna da napadom na Srbe na Kosovu napada i Beograd. Srbija to ne može i neće mirno da gleda", dodao je Dačić.

"Tači mora da zna da napadom na Srbe na Kosovu napada i Beograd. Srbija to neće mirno gledati", rekao je Dačić

On je naglasio da "ako Turska može da kaže da su napadi na Sarajevo napadi na Istanbul, zbog čega onda i napad na Kosovsku Mitrovicu nije napad na Beograd".

Srpski ministar policije je ocijenio da bi odbijanje rata kao mogućnosti bila pogrešna poruka Tačiju, zato što je potrebna ravnoteža straha zbog bezbjednosti u regionu.

Dačić je dodao da samo zbog te ravnoteže straha nikad nije izbio rat između SAD i Sovjetskog Saveza.

"U istoriji smo nekoliko puta gubili i vraćali Kosovo", naveo je Dačić.

Potpredsjednica Demokratske stranke Jelena Trivan ocijenila je za Press da Srbija ne treba da poseže za ratnim rješenjem krize jer će na gubitku biti narod te zemlje.

"Srbija ne može da priušti sebi luksuz da u ratovima izgubi još jednu generaciju, jer onda neće biti ni Srbije. Zato pameću i diplomatijom treba da bijemo sve dalje bitke", izjavila je Trivan.

Galerija

Bonus video: