Jašareviću i dalje ne daju da telefonira familiji

"Jašareviću je dozvoljeno obavljanje džuma-namaza u okviru pritvorske jedinice s drugim pritvorenicima", javili su sarajevski mediji
0 komentar(a)
Mevlid Jašarević, Foto: Rojters
Mevlid Jašarević, Foto: Rojters
Ažurirano: 19.11.2011. 11:24h

Istraga o terorističkom napadu na Ambasadu SAD u Sarajevu, koji je izveo Mevlid Jašarević iz Novog Pazara, pripadnik vehabijskog pokreta u Maoči, i dalje traje, a Jašarević tvrdi da je u napadu učestvovao samostalno.

Do sada su, osim Jašarevića, pritvoreni Dino Pečenković, Munib Ahmetspahić i Emrah Fojnica.

Jašarevića je juče u pritvoru sarajevskog Kazneno-popravnog zavoda posjetio njegov branilac, advokat Senad Dupovac.

"Jašareviću je dozvoljeno obavljanje džuma-namaza u okviru pritvorske jedinice s drugim pritvorenicima", javili su sarajevski mediji.

" I dalje su mu uskraćeni telefonski razgovori s majkom i bližom familijom. Podnio sam zahtjev Sudu BiH da mu dozvole razgovor, ali Tužilaštvo se tome protivilo, obrazloživši da je rano za takve kontakte u ovoj fazi istrage.

Smatram da je Sud, bez obzira na protivljenje Tužilaštva, mogao odobriti kontakt s majkom koja je u Beču", rekao je Dupovac.

On je istakao da mu je u razgovoru Jašarević kazao da Pečenkovića i Ahmetspahića poznaje, ali i dalje tvrdi da je napad na američku ambasadu njegovo samostalno djelo.

Za trećeg uhapšenoga, Fojnicu, čvrsto tvrdi da ga uopšte ne poznaje, kaže Dupovac.

Jašarevićeva supruga još je u BiH, na tajnoj lokaciji. Na njenom ostanku u BiH insistirao je Jašarević, a ona ga je poslušala.

Bonus video: