Beograd: Autobus zbog kvara sletio u park i pregazio studente koji su se vraćali s večere

Dijanina sestra je stajala pored nje i vrištala, priča očevidac
105 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2011. 08:43h

Dvoje mladih ljudi je poginulo, a jedna je djevojka lakše povrijeđena u teškoj nesreći koja se u četvrtak veče dogodila u Beogradu, piše Blic.

Vozač autobusa na liniji 77 izgubio je kontrolu nad vozilom zbog kvara na mjenjaču zbog čega je autobus počeo nekontrolisano da ubrzava. Kako bi izbjegao nalet na stanicu prepunu putnika, vozač je naglo skrenuo u obližni park u Ulici Bana Ivaniša na Zvezdari pri čemu je pokupio i nekoliko automobila.

Autobus je prvo naletio na 19-godišnjeg Radomira V, a potom i 22-godišnju Dijanu Đ, nakon čega je nastavio da se kreće dok nije udario u drvo. Mladić je poginuo na licu mjesta, dok je Dijana podlegla povredama u bolnici. Vozač autobusa 61-godišnji Jovan S. prošao je bez povreda, a poslije nesreće priveden je u policiju.

Prema riječima svjedoka, Dijana je u zadnji čas odgurnula sestru Tijanu Đ, ali nažalost nije uspjela da spasi sebe.

"Vraćao sam se iz prodavnice kad sam začuo strašan tresak. Odmah smo vidjeli da je jedna djevojka pod točkovima. Njena sestra je stajala pored nje i vrištala, ali nismo smjeli ništa da radimo dok ne dođe Hitna pomoć. Zbog mraka smo tek kasnije primijetili i tijelo mladića koje je ležalo desetak metara iznad", priča jedan od očevidaca.

Prema nezvaničnim informacijama svo troje mladih nije iz Beograda, već žive u obližnjem domu "Slobodan Penezić". U trenutku nesreće vraćali iz menze sa večere.

Galerija

Bonus video: