Kfor najavljuje radove i traži slobodu kretanja

Kforov zadatak je da održi mirno i sugurno okruženje, kao i slobodu kretanja za sve ljude iz svih zajednica na Kosovu, podsjeća se u saopštenju.
0 komentar(a)
Kosovo, Foto: Rojters
Kosovo, Foto: Rojters
Ažurirano: 03.11.2011. 17:51h

Komanda Kfora najavila je da će radovi na mostu u Ložištu, na putu ka administrativnom prelazu Jarinje, biti nastavljeni od ponedjeljka, uz napomenu da je za popravku potrebna bezuslovna sloboda kretanja za tešku mašineriju.

Mostu u Ložištu, koji se nalazi između opština Zvečan i Leposavić, je neophodna trenutna sanacija, zbog teških oštećenja u konstrukciji, navedeno je u saopštenju Kfora.

"Kao posljedica ovoga, kretanje u četiri opštine sjeverno od doline rijeke Ibar je ugroženo iz razloga bezbjednosti. Zbog bezbjednosti, Kfor će nastaviti sa popravkom mosta, koja je započeta prije 16. septembra i nastaviće se od ponedjeljka, 7. novembra", navodi se u saopštenju.

Kfor će, kako je navedeno, nastaviti ovo da čini odlučno, pažljivo i nepristrasno, u skladu sa mandatom koji ima od Ujedinjenih Nacija

U saopštenju se još ukazuje da samo jedna traka koja je trenutno prohodna nije dovoljna kako bi ova vozila mogla proći, a na sjednici prošle srijede predsjednici četiri opština su odbili da propuste ova vozila.

"Ovo je u suprotnosti sa onim što su predstavnici sa sjevera najavili - potpuna sloboda kretanja za Kfor. Osim toga, iznenađen sam da predstavnici četiri opština sa sjevera nemaju razumijevanja za značajnu dobrobit koje bi ove popravke imale za lokalno stanovništvo. Bezbjednost stanovništva trebalo bi da bude prioritet za sve", poručio je komandant Kfora, general major Erhard Drevs.

Kforov zadatak je da održi mirno i sugurno okruženje, kao i slobodu kretanja za sve ljude iz svih zajednica na Kosovu, podsjeća se u saopštenju.

Kfor će, kako je navedeno, nastaviti ovo da čini odlučno, pažljivo i nepristrasno, u skladu sa mandatom koji ima od Ujedinjenih Nacija.

Bonus video: