Subotičani proizvode cipele od 5.000 eura

Luksuzne cipele se zrađuju od kože azijskih i afričkih krokodila. U fabrici je zapošljeno 157 radnika, a vlasnici su u proizvodnju do sada uložili 1,5 miliona eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2011. 15:42h

Preduzeće Leonardo, poznatog italijanskog proizvođača luksuzne obuće Pakerson, čiji su vlasnici braća Antonio i Andrea Brotini, među najvećim je stranim proizvođačima u Srbiji. Njihova fabrika obuće u Subotici proizvodi obuću čija cijena dostiže čak i 5.000 eura!

Riječ je o preduzeću koje godišnje izveze obuću u vrijednosti od oko dva miliona eura. Budući da se izrađuju od kože azijskih i afričkih krokodila, cijena para cipela iznosi između 500 i 5.000 eura. U fabrici je zapošljeno 157 radnika, a vlasnici su u proizvodnju do sada uložili 1,5 miliona eura.

Danas se u subotičkoj fabrici dnevno proizvede 200 pari cipela

"Proširili smo pogone i prvi put tražili subvenciju države Srbije za zapošljavanje, kao i obuku novih kadrova. Nedavno je odobreno oko 3 miliona dinara (oko 30.000 eura) za zapošljavanje 22 radnika", izjavio je Antonio Brotini, čije preduzeće u Srbiji posluje od 2003. godine.

Danas se u subotičkoj fabrici dnevno proizvede 200 pari cipela. "U Subotici već radimo cipele za visoku modu. Prije nego što sam ovdje otvorio fabriku, obišao sam Rumuniju, Bugarsku i Slovačku, ali sam ovdje naišao na vrhunski kvalitet u radu sa kožom.

To je izuzetno važno, jer 60 odsto posla sa izradom obuće ovog tipa otpada na ručni rad", kaže Brotini.

Galerija

Bonus video: