Kfor upotrijebio suzavac protiv Srba kod Jagnjenice

Okupljenima na barikadama stigli su kao pojačanje građani iz više gradova Crne Gore, kao i radnici sa kopova termolektrane Obilić
0 komentar(a)
Jagnjenica, Foto: RTS.rs
Jagnjenica, Foto: RTS.rs
Ažurirano: 23.10.2011. 19:19h

Kfor je upotrijebio suzavac protiv Srba, koji su pokušali da spriječe postavljanje bodljikave žice preko autobusa, kojim su oni danas poslije podne ojačali barikadu kod Jagnjenice.

Kako javlja RTS, incidenata nije bilo i na tom punktu sada je mirno.

Kfor od juče proširuje svoj punktove, sa namjerom da stvori više prostora za svoje vojnike i mehanizaciju.

Okupljenima na barikadama stigli su kao pojačanje građani iz više gradova Crne Gore, kao i radnici sa kopova termolektrane Obilić, navodi RTS.

Srbi postavili novu barikadu kod prelaza Brnjak

Srbi iz Ibarskog Kolašina postavili su tokom popodneva novu barikadu u blizini administrativnog prelaza Brnjak na sjeveru Kosova.

Na nekoliko stotina metara od proširene baze francuskog kontigenta Kfora na kolovozu kod prelaza Brnjak Srbi su izručili nekoliko kamiona zemlje, parkirali više teretnih vozila i razvukli bodljikavu žicu.

Okupljeni Srbi kažu da će put biti prohodan za sve prolaznika, ali ne i za pripadnike Kfora i Euleksa.

Od četvrtka vojnici Kfora kontrolišu saobraćaj preko alternativnog puta koji pored prelaza vodi ka centralnoj Srbiji, a od tada su proširili i svoju bazu na putu koji od Zubinog Potoka vodi ka Ribariću.

Na ostalim barikadama na sjeveru Kosova građani se smjenjuju, a čim primijete pokrete Kfora oglase se sirene za vazdušnu opasnost i svi koji mogu idu na barikadu kojoj prijeti rušenje.

Bonus video: