Na svaku porušenu barikadu Srbi postave dvije nove

Prelaz je i dalje zatvoren mada iz Kfora saopštavaju da su oni uklonili bodljikavu žicu
0 komentar(a)
Jarinje, Foto: Rojters
Jarinje, Foto: Rojters
Ažurirano: 03.10.2011. 06:50h

U sve četiri opštine na sjeveru Kosova Srbi su i ovo jutro dočekali na barikadama koje su postavili na svim važnim saobraćajnicama koje vode ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje prema centralnoj Srbiji.

Bilo je mirno a tišinu su remetile samo sirene automobila kojima se građani do kasno u noć ulicama Kosovske Mitrovice, u blizini mosta na Ibru i prelazu Jarine, proslavljali pobjedu srpskih odbojkašica na evropskom prvenstvu u Beogradu.

Oni koji su dežurali u šatorima na mostu i u blizini prelaza sa centralnom Srbijom ložili su vatru i pripremali tople napitka a dežurstva se nastavljaju i tokom dana po rasporedu koji su napravljeni u radnim kolektivima uz saglasnost svih zaposlenih radnika.

Na svaku porušenu barikadu Srbi su odlučili da postave dvije nove, tako da ih sada na sjeveru Kosova ima 18.

To su učinili prije dva dana u blizini prelaza Jarinje pošto su im vojnici Kfora porušili pješčanu barikadu. Oni su postavili nove sa jedne i druga strana administrativne linije, tako da su vojnici ostali u "sendviču".

Prelaz je i dalje zatvoren mada iz Kfora saopštavaju da su oni uklonili bodljikavu žicu. Tim putem skoro dvadest dana nije prošlo nijedno vozilo niti pješak.

Koriste se alternativni putni pravci i osim u selu Izvore, gdje su marokanski vojnici Kfora, sve druge saobraćajnice kontrolišu Srbi. Ima osnovnih životnih namirnica, a redovno stiže i dnevna štampa.

Bonus video: