Još jedna neprespavana noć Srba sa sjevera Kosova

Koriste i svaku priliku da apeluju na građane da ostanu mirni i složni, jer je, kako poručuju, to jedinu put da se ostvari cilj odnosno ostanak Kosova u sastavu Srbije
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2011. 06:42h

Srbi na sjeveru Kosova proveli su još jednu neprespavanu noć, smjenjivajući se ispred barikada na administrativnim prelazima i svim važnim putevima koji vode ka centralnoj Srbiji.

Noć je protekla mirno.

Pripadnici Kfora tokom popodneva i sinoć brojčano su pojačali svoje prisustvo u južnon dijelu Kosovske Mitrovice i na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje prema centralnoj Srbiji.

Oni su od kosovskih policajaca preuzeli kontrolu multietničkih naselja Bošnjačka mahala i Mikro naselje u sjevernom dijele Kosovske Mitrovice.

Srbi su na to sinoć odgovorili posipanjem dodatnih tona šljunka na barikadu na glavnom mostu na Ibru. Noć su proveli u šatorima koje su postavili na mostu i u blizini svih drugih velikih barikada na sjeveru.

U iščekivanju odluke o sprovođenju detaljne i nepristrasne istrage o događanjima u blizini prelaza Jarinje, politički predstavnici Srba sa sjevera pokrajine nastoje da predstavnike međunarodne zajednice na tom prostoru ubijede da odustanu od upotrebe sile i oružja i da sve nesporazume rješavaju mirnim putem i dijalogom.

Koriste i svaku priliku da apeluju na građane da ostanu mirni i složni, jer je, kako poručuju, to jedinu put da se ostvari cilj odnosno ostanak Kosova u sastavu Srbije.

Stanje povrijeđenih prije dva dana na prelazu Jarinje u sukobu s pripadnicima Kfora je stabilno i oni su još uvijek u kosovskomitrovačkoj bolnici.

Snabdjevanje osnovnim životnim namirnicama je dobro, ali se otežano dopremanje artikala široke potrošnje sporednim putevima odražava na cijene, pa je sve poskupjelo za deset i više odsto.

Bonus video: