KFOR uklanja srpsku blokadu kod Jarinja

Vojnici KFOR-a su večeras buldožerom počeli da uklanjaju šljunak kojim su Srbi prepriječili glavni put kod administrativnog prelaza Jarinje.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2011. 18:33h

Srbi sada dovoze nove količine šljunka.

Kako javlja izvještač agencije Beta, na prelazu Jarinje je napeto, ali nema sukoba.

Pripadnici KFOR-a su za oko 100 metara pomjerili svoju bodljikavu žicu prema Leposaviću i postavili tenkove i oklopne transportere duž puta do baze KFOR-a, iznad administrativnog prelaza Jarinje.

Vojnici KFOR-a su opremljeni tenkom za razbijanje demonstracija i barikada.

Na skretanju za bazu KFOR-a "Noting hil" kod Leposavića vojnici KFOR-a su postavili novi kontrolni punkt i provjeravaju sve građane koji prolaze, puštajući samo po jedno vozilo.

Srbi su posijedali na zaobilazni put, kod administrativnog prelaza Jarinje, jer su vojnici iz američkog kontigenta KFOR-a najavili da će danas popodne da probiju blokadu.

Rumunija povlači policajce sa Kosova

Rumunija će u decembru povući svih svojih 178 policajaca i žandarma sa Kosova, saopštio je danas kabineta predsjednika Rumunije.

Ta odluka je donijeta na sjednici Vrhovnog savjeta nacionalne odbrane, navodi se u saopštenju.

Nisu iznijeti razlozi za takvu odluku.

Rumunski policajci i žandarmi su na Kosovu u okviru misija Euleks i KFOR.

Rumunija koja nije priznala nezavisnost Kosova, odlučila je 2008. godine da produži svoje učešće u misiji KFOR i da se pridruži misiji Euleks, izbjegavajući međutim, da učestvuje u izvršenju zadataka koji bi mogli biti interpretirani kao priznavanje Kosova.

Bonus video: