Kosorova najavila zakon koji će poništiti sve akte sudova JNA

Ona je podsjetila da ovih dana iz susjedne države u Hrvatsku stižu optužnice hrvatskim veteranima, posebno vukovarskim, i naglasila da se to više neće dozvoliti
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2011. 07:33h

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor, na svečanosti održanoj povodom 20. godišnjice "septembarskog ratnog podviga 1991." najavila je u Šibeniku zakon koji će proglasiti ništavnim svi akte pravosudnih tijela i vojnih sudova bivše JNA i bivše države koji se odnose na rat u Hrvatskoj.

Ona je rekla da će vlada u Saboru prikupiti dovoljno glasova da zakon o hrvatskim braniteljima postane ustavni zakon.

Šibenik je ušao u legendu, pamtiće se junaštvo šibenskih vitezova, rekla je Kosor i zahvalila se šibenskim veteranima "jer su 1991. u sebi nosili hrabrost i jer su osjetili šta znači poziv da se brani Hrvatska kojeg je poslao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman".

"Šibenik je pravo mjesto s kojeg treba poručiti da nikom nećemo dozvoliti reviziju hrvatske istorije i slanje poruka da Hrvatska ne bi trebalo da slaviti Dan pobede, Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih veterana, kakve smo čuli i prošle i ove godine", istakla je Kosorova.

Šibenik je ušao u legendu, pamtiće se junaštvo šibenskih vitezova, rekla je Kosor i zahvalila se šibenskim veteranima

"Ne samo da ćemo slaviti te dane, već će svako to slavlje biti jače i sa snažnijim porukama koje će govoriti o budućnosti Hrvatske, koje ne bi bilo da nije bilo hrvatskih veteran i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana."

Ona je podsjetila da ovih dana iz susjedne države u Hrvatsku stižu optužnice hrvatskim veteranima, posebno vukovarskim, i naglasila da se to više neće dozvoliti.

Bonus video: