Hrvatska: Za 200.000 eura naručio ubistvo roditelja

Zbog sumnje da je za 200.000 eura naručio ubistvo svojih roditelja policija je, prije nego što se planirani zločin dogodio, uhapsila 41-godišnjeg Zvonimira Balova.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2011. 12:35h

Nakon što je završeno ispitivanje Zvonimira Balova u policiji, istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda danas mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od uništenja dokaza, uticaja na svjedoke kao i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

U službenom izvještaju zagrebačka policija navela je da je osumnjičeni tokom jula ove godine "jednoj muškoj osobi" predložio da za nagradu od 100.000 eura ubije njegovog oca, a kasnije za isti novčani iznos i njegovu majku.

Na ovakav zločinački poduhvat Zvonimir Balova se navodno odlučio kako bi naslijedio imovinu svojih roditelja, ali je slučaj otkriven prije kobnih posljedica.

U policiji kao ni na sudu nije bilo moguće saznati koliku je imovinu Balov trebao da naslijedi u slučaju smrti svojih roditelja, koji su, kako se neslužbeno doznaje,planirali da ga zbog porodičnih nesuglasica, isključe iz testamenta.

Bonus video: