Nebojša Čović: Niko me nikad nije zvao Ćoki, ali znam neke iz Vlade koje jesu

“Znam neke u Vladi Srbije koje su tako zvali”, rekao je on, ali je odbio da precizira o kome je riječ, iako je to, kako je rekao, opšte poznato
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2011. 18:54h

Čović odbacio je danas kao besmislicu i insinuaciju tvrdnju da je on naručio ubistvo predsjednika Vlade Srbije Zorana Đinđića.

"Najgore je odgovarati na besmislene priče i insinuacije. Ako je to zaista izjavio advokat Srđa Popović, onda je sasvim izvjesno da je on Milošu Simoviću rekao da to kaže.

Poslije svega što sam doživio sa Dejanom Milenkovićem Bagzijem, pa i ovoga sada, nemam više šta da kažem na tu temu", rekao je Čović agenciji Beta

Čović je za RTS rekao da se ne prepoznaje u Simovićevom iskazu i da ga niko nikada nije zvao Ćoki ni Ćoravi.

“Znam neke u Vladi Srbije koje su tako zvali”, rekao je on, ali je odbio da precizira o kome je riječ, iako je to, kako je rekao, opšte poznato.

Čović je kazao da ga čudi što nema reakcije Tužilaštva i Ministarstva pravde i da ga ova situacija podseća na linč.

Popović: Jasno je da je Simović označio Čovića

Advokat porodice Zorana Đinđića, Srđa Popović, izjavio je za Antenu M da je čovjek koga je Miloš Simović označio kao naručioca ubistva Đinđića, nadimkom Ćoki, ustvari tadašnji potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Čović.

Popović je komentarisao pisanje beogradskog Blica koji je objavio da je pripadnik zemunskog klana Miloš Simović Tužilaštvu otkrio ime nalogodavca ubistva srpskog premijera.

" Iskaz Simovića je još uvijek potpuno neodređen. Ja mislim da je važno što je on posvjedočio, da je Tužilaštvu ispričao ko je sve bio upleten u atentat ko je znao ko je naručivao.

Sad je, kako je kazao i on sam, lopta u dvoruštu Tužilaštva. Ja mislim da se oni sada cjenkaju oko statusa svjedoka saradnika i tu sad sve zavisi od tužioca, da li će da mu da taj status pa tek onda da vidimo šta on stvarno ima da kaže.

Ovo je važno što je on do sada iznio ali ja ocjenjujem da smo još daleko jer je to nedovoljno i tu nema mnogo činjenica. To su samo neke načelne tvrdnje" kazao je Popović za Antenu M.

Nakon što je upitan da li zna ko je Ćoravi ili Ćoki kog Simović pominje kao nalogodavca ubistva Đinđića, Popović je rekao : "Pa on je tu jasno objasnio da se radi o Čoviću".

Bonus video: