Euleks stigao na prelaz Jarinje, Srbi proveli noć na barikadama

Na barikadama od bodljikave žice istaknuti su natpisi na sprskom na ćirilici "Stop Kfor ili mi budemo pucali", kao i na engleskom jeziku
135 pregleda 0 komentar(a)
Jarinje, Foto: Beta/AP
Jarinje, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.09.2011. 07:39h

Pripadnici Euleksa pojavili su se jutros nešto prije osam časova na prelazu Jarinje, javlja izvještač agencije Beta sa lica mjesta.

Nakon helikoptera koji je oko 7.20 doletio na taj prelaz, nešto prije osam časova sletio je još jedan helikopter i ubrzo se na punktu pojavila osoba u uniformi sa simbolima Euleksa.

Saobraćaj je i dalje blokiran na Jarinju, a na barikadama od bodljikave žice istaknuti su natpisi na sprskom na ćirilici "Stop Kfor ili mi budemo pucali", kao i na engleskom jeziku.

Noć na barikadama

Srbi na sjeveru Kosova proveli su noć na barikadama koje su postavljene na nekoliko lokacija u opštini Leposavić, Zvečan, Kosovska Mitrovica i Zubin Potok. Najviše ih je bilo u mjestu Zupče, gdje je potpuno blokiran magistralni put Kosovska Mitrovica-Ribarići. Na tom putnom pravcu Srbi su postavili barikade u mjestu Gazivode i dvije kod prelaza Brnjak.U opštini Zvečan blokiran je put Kosovska Mitrovica - Raška, u mjestu Rudare. Na teritoriji te opštine postavljena je barikada na još jednoj lokaciji, ali je saobraćaj funkcionisao jednom saobraćajnom trakom.U Kosovskoj Mitrovici barikade su postavljene na nekoliko lokacija, a i dalje je zatvoren glavni most preko Ibra koji razdavaja južni i sjeverni dio grada.Situacija je slična i u opštini Leposavić gdje su građani na više lokacija postavili barikade, a u mjestu Sočanica jedinica poljskog Kfora je zaustavljena, jer je put popriječen kamionom.Na putu prema Jarinje noć je provelo više desetina građana opštine Leposavić, koje je obišao i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović

Bonus video: