Danas: Stefanović više nije šef Jeremićevog kabineta

Stefanović ostaje politički direktor Ministarstva spoljnih poslova i šef pregovaračkog tima, što je funkcija na koju ga je imenovala Vlada Srbije
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2011. 08:50h

Šef Tima Vlade Srbije u pregovorima sa Kosovom Borislav Stefanović više nije šef kabineta ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, ali je i dalje politički direktor u Ministarstvu, saznaje "Danas".

Taj list u današnjem izdanju prenosi da je novi šef Jeremićevog kabineta Danko Prokić koji je do prije mjesec dana bio ambasador Srbije u Slovačkoj, i da je odluka o njegovom imenovanju i razrješenju Stefanovića donijeta radi efikasnijeg rada kabineta.

"Stefanović ostaje politički direktor Ministarstva spoljnih poslova i šef pregovaračkog tima, što je funkcija na koju ga je imenovala Vlada Srbije. Upravo zbog njegove prezauzetosti, a zbog Jeremićeve zgusnute međunarodne agende, donijeta je odluka o ovoj promjeni", piše "Danas".

List ocjenjuje da su time okončane višemjesečne spekulacije o nedovoljno dobroj saradnji Jeremića i Stefanovića koji je ostao na funkciji političkog direktora Ministarstva, ali, kako se navodi, više ni zvanično neće biti šef ministrovog kabineta, jer to zaduženje već duže nije obavljao zbog drugih državnih obaveza.

Danko Prokić je, kako prenosi "Danas", prije funkcije ambasadora u Bratislavi, bio u kabinetu bivšeg predsjednika Vlade Srbije Vojislava Koštunice, zadužen za komunikaciju s Ministarstvom spoljnih poslova.

Bonus video: