Libijci upali u svoju ambasadu u Sarajevu i cijepali Gadafijeve slike

Bivša radnica ambasade, libijska državljanka, Amira Berma za AP je izjavila da je trenutni libijski ambasador u Bosni i Hercegovini Gadafijev pristalica koji odbija da napusti svoju funkciju
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2011. 15:42h

Policija je opkolila libijsku ambasadu u Sarajevu nakon što je desetak Libijaca upalo u zgradu i počelo da skida slike Moamera Gadafija i baca ih kroz prozor.

Pobunjenici su razvili i zastavu, javlja CP24.

Bivša radnica ambasade, libijska državljanka, Amira Berma za AP je izjavila da je trenutni libijski ambasador u Bosni i Hercegovini Gadafijev pristalica koji odbija da napusti svoju funkciju.

Berma navodi kako je ambasador zaprijetio da će izvijestiti režimski Tripoli o svim propustima u lojalnosti zaposlenih što bi moglo za posljedice da ima patnju njihovih porodica u Libiji.

Iz Ambasade Libije u Sarajevu do poslijepodnevnih sati se, kako prenosi Sarajevo-X portal, niko zvanično nije obratio novinarima da bi pojasnio detalje današnjeg događaja.

Novinari su, prenosi portal, jedino mogli da zaključe da su zvaničnici napustili ambasadu, jer su zgradu poslijepodne napustili automobili sa diplomatskim tablicama.

Nakon toga su se novinari razišli i ostala jedino policija pošto su prethodno i kola vatrogasne službe napustila prostor.

Čitav događaj nije trajao mnogo i, prema navodima portala Sarajevo-X, nije bilo ozbiljnijih nereda u kojima je neko mogao biti povrijeđen.

Bonus video: