ZAJEDNO OD 2001.

Komandant Kfora: Nikad nisam skrivao moju vezu sa Kosovarkom

"Moju nezavisnost i objektivnost, izuzev radikalnih krugova, niko ne dovodi u pitanje\'\', rekao je sam Biler u intervjuu za "Bild am zontag\'\'
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2011. 17:31h

Komandant Kfora, njemački general Erhard Biler izjavio je da nikada nije skrivao da je već tri godine u emotivnoj vezi s jednom ženom rođenom u Prištini.

Biler tvrdi da niko, "izuzev radikalnih krugova", ne dovodi u pitanje njegovu "nezavisnost i objektivnost" u radu na Kosovu", prenose njemački mediji.

Bilerova partnerka je razvedena, ima 47 godina, "potiče iz bivše Jugoslavije, njena porodica živi u Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i na Kosovu", a sada živi i radi u Njemačkoj.

"Biler ju je upoznao 2001. godine, tokom angažmana na Kosovu, gdje je ona tada radila kao prevodilac za Kfor", navodi njemački tabloid u tekstu pod naslovom "Srbi napadaju njemačkog generala jer voli Kosovarku''.

"Moju nezavisnost i objektivnost, izuzev radikalnih krugova, niko ne dovodi u pitanje'', rekao je sam Biler u intervjuu za "Bild am zontag'' i ističe da nikada nije tajio tu vezu.

I jedan portparol Ministarstva odbrane u Berlinu izjavio je da je privatni život tog general-majora poznat.

''Okolnosti privatnog života generala-majora Bilera su poznate i bile su poznate, takođe, i u trenutku stupanja na dužnost komandanta Kfora'', rekao je portparol tog ministarstva.

''Bild'' navodi da će Biler, koji je komandant Kfora od 1. septembra 2010. godine, 9. septembra predati komandu takođe njemačkom generalu Erhardu Drevisu i da je to bilo planirano puno prije nego što su objelodanjene kritike na račun Bilera.