Srbi uklanjaju barikade na sjeveru Kosova

Srbi već dvije sedmice blokadom važnih puteva na sjeveru Kosova protestuju zbog namjere Vlade Kosova da postavi svoje organe vlasti u tom kraju
82 pregleda 0 komentar(a)
Kosovo, Foto: Beta
Kosovo, Foto: Beta
Ažurirano: 10.08.2011. 07:09h

Srbi u Leposaviću i Zupču su počeli da uklanjaju svoje drumske barikade, ali barikada u Rudaru ostaje.

Srbi u Rudaru, kod Zvečana, po novom rasporedu dežuraće neprekidno pored svoje tamošnje barikade.

Kako je i dogovoreno, vozilima međunapodne misije omogućen je prolaz po čitavoj teritorije sjevera Kosova. Očekuje se da i Kfor poštuje sporazum sa Vladom Srbije o slobodi prometa robe na prelazima Brnjak i Jarinje.

Na barikadama nije bilo incidenata, "krizni štabovi" odlučiće o daljim akcijama, a od zbivanja zavisi da li će barikade biti uklonjene ili pojačane

Srbi već dvije sedmice blokadom važnih puteva na sjeveru Kosova protestuju zbog namjere Vlade Kosova da postavi svoje organe vlasti u tom kraju.

Sa njima su kasno sinoć razgovarali njihovi politički predstavnici koji su im rekli da će složni i jedinstveni istrajati u postizanju cilja što je ostanak tog područja u sastavu Republike Srbije.

Na barikadama nije bilo incidenata, "krizni štabovi" odlučiće o daljim akcijama, a od zbivanja zavisi da li će barikade biti uklonjene ili pojačane.

Da li će i kada biti ukinuta radna obaveza, takođe će odlučiti "krizni štabovi".

Srbi kažu da će poštovati odluke koje budu donijeli čelnici lokalnih samouprava u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.

Bonus video: