Paravinja umiješan u ubistvo srpske novinarke Dade Vujasinović?

"Toliko ga je strah povratka u Srbiju da postoji mogućnost da je lagao da je ubio Antoniju, samo kako bi bio predat hrvatskoj policiji i vlastima, a ne srpskoj"
135 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Paravinja, suđenje BiH, Foto: Sud BiH
Dragan Paravinja, suđenje BiH, Foto: Sud BiH
Ažurirano: 06.08.2011. 11:22h

Hrvatski dnevnik Jutarnji list piše da je vozač kamiona, optužen za ubistvo djevojke Antonije Bilić iz Drniša, Dragan Paravinja povezan sa ubistvom novinarke Dade Vujasinović.

Prema pisanju lista Dragan Paravinja je umiješan u organizaciju ubistva srpske novinarke Radislave Dade Vujasinović, iz 1994. godine koje do danas nije riješeno.

Dada Vujasinović oštro je pisala protiv Željka Ražnatovića Arkana, koji joj je i lično prijetio.

Paravinjina povezanost sa ovim slučajem mogla baciti novo svjetlo na slučaj nestale Antonije Bilić iz Drniša.

Istražitelji sada otvaraju mogućnost da je Paravinja lagao u svojem iskazu u Banja Luci.

"Toliko ga je strah povratka u Srbiju da postoji mogućnost da je lagao da je ubio Antoniju, samo kako bi bio predat hrvatskoj policiji i vlastima, a ne srpskoj. Ono što sa sigurnošću možemo tvrditi jeste da je Paravinja ili učestvovao u organizaciji tog ubistva ili je čvrsto povezan sa organizatorima", citira list visokopozicionirani izvor iz hrvatskog MUP-a.

Paravinja je hrvatskim istražiteljima i sam potvrdio da “o slučaju Dade Vujasinović zna vrlo mnogo”, no o tome još uvijek ne želi da priča.

"MUP Srbije odnedavno provjerava informaciju da Paravinja ima veze s ubistvom Vujasinovićeve", izjavio je za Jutarnji list Milorad Veljović, direktor policije Srbije, dodavši da policija Srbije s kolegama iz Hrvatske provjerava neke informacije, ali da ne želi prejudicirati stvar.

On je potvrdio da je do policije došla informacija koja Paravinju povezuje s ubistvom Vujasinovićeve, ali nije otkrio izvor informacija.

Srpski istražioci smatraju da bi Paravinjina povezanost s ubistvom Vujasinovićeve mogla otvoriti rješavanje niza drugih ubistava u Srbiji, piše list i ukratko izvještava da se unazad dvije godine njena smrt istražuje kao ubistvo.

Dragan Paravinja uhapšen je 26. juna na području Srpca u BiH nakon višednevne potrage.

Policiji u Banjaluci priznao je, a pred sudom BiH porekao ubistvo Antonije Bilić koja je zadnji put viđena 7. juna kad je na mostu na rijeci ulazila u kamion kojim je upravljao, što su potvrdili i forenzički nalazi - krvi i vlasi kose, ali i iskazi svjedoka.

Na prvom saslušaju nakon izručenja iz BiH gdje je prije toga osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja, Paravinja je tvrdio da 7. juna nije bio ni blizu Drnišu, da Antonija ušla u njegov kamion i da su dokazi podmetnuti, ali je u međuvremenu saslušano više svjedoka, među njima i čovjek koji je vidio Antoniju kako ulazi u kamion.

Paravinja je i u Srbiji pravosnažno osuđen na 4,5 godina zatvora zbog silovanja

Bonus video: