Stefanović i Bogdanović ušli na Kosovo "alternativnim putem"

Vojnici Kfora propuštaju putnička vozila i autobuse ali ne i kamione sa robom iz Srbije
0 komentar(a)
Kosovo, Foto: Beta/AP
Kosovo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.08.2011. 07:06h

Šef pregovaracckog tima Prištine Edita Tahiri izjavila je za list Danas da Vlada Kosova još nije odlučila da li će zvanično zatražiti od EU isključenje iz dijaloga u Briselu glavnog beogradskog pregovarača Borislava Stefanovića.

Tahiri je rekla da "srpski zvaničnici koji ilegalno, bez dozvole kosovske vlade borave na Kosovu i učestvuju u nasilju, ne mogu biti pregovarači u dijalogu".

Tahiri je optužila Stefanovića da je "jedan od visokih srpskih zvaničnika, umiješanih u paljenje prelaza Jarinje".

Državni vrh Srbije, uključujući i Stefanovića, u više navrata je odbacio ove optužbe.

Uklonjen dio barikada

Pripadnici portugalskog Kfora jutros oko pet sati uklonili su djelove barikada u selu Zupče u Ibarskom Kolašinu, na putu koji od južnog dijela Kosovske Mitrovice vodi ka Ribariću.

Vlada Srbije šalje pomoć Srbima

Administrativni prelazi Brnjak i Jarinje na sjeveru Kosova u nedelju uveče su djelimično otvoreni za saobraćaj - vojnici Kfora propuštaju putnička vozila i autobuse ali ne i kamione sa robom iz Srbije.

Srbima na sjeveru Kosova, kako je u nedjelju uveče najavio Goran Bogdanović, danas treba da stigne pomoć Vlade Srbije - medicinski materijal i hrana.

Mirna noć na barikadama

Noć i jutro na ostalim barikadama na sjeveru Kosova protekla je mirno.

Šef pregovaračkog tima za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović stigli su noćas oko 1.30 u Leposavić gdje su ih dočekali žitelji sjevernog Kosova.

Dvojici zvaničnika ulazak na Kosovo nije bio omogućen sinoć oko 23 sata na prelazu Jarinje, ali je tada Stefanović kazao da će "naći način da uđu na Kosovo" a kasnije je rečeno da su ušli alternativnim putem.

Bonus video: