Mladić se uhodava u život u zatvoru

Nije praksa Tribunala da se iznose detalji o zdravstvenom stanju optuženih, bez njihovog odobrenja ili naloga suda
0 komentar(a)
Ratko Mladić, Foto: Rojters
Ratko Mladić, Foto: Rojters
Ažurirano: 28.07.2011. 18:21h

Haški optuženik Ratko Mladić se prilagođava i uhodava u život u pritvorskoj jedinici veoma dobro, izjavila je danas portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić i istakla da je u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu proteklih dana mirno i da nema problema.

O medicinskoj njezi mogu samo govoriti generalno – da je ona dostupna svim pritvorenicima i da to uključuje i specijalističke tretmane ukoliko su potrebni, navela je Jelačićeva u pisanoj izjavi.

Prema njenim riječima, nije praksa Tribunala da se iznose detalji o zdravstvenom stanju optuženih, bez njihovog odobrenja ili naloga suda.

Onima koji su skeptičini o uslovima pritvora u Pritvorskoj jedinici, koji pruža Tribunal poručila bih da je veliki broj optuženih i osuđenih pozitivno ocijenio život, kao i suživot u Pritvorskoj jedinici, navela je Jelačić.

Ona je podsjetila da je posljednji takve ojcene iznio haški osuđenik Veselin Šljivančanin, pošto je izdržao kaznu od osam godina zatvora za zločine u Vukovaru.

Jelačićeva je odbacila spekulacije i nagađanja medija u Srbiji o uslovima života u Pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, koji se, kako je istakla, naročito intenziviraju u tokom letnje i zimske pauze u radu suda.

Bonus video: