Prelaz Jarinje zatvoren zbog oštećene infrastrukture

Infrastruktura je teško oštećena i mogla bi da se sruši, pa zbog toga postoji veliki bezbjednosni rizik", piše u saopštenju Kfora
0 komentar(a)
Jarinje, Foto: Beta/AP
Jarinje, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.07.2011. 12:12h

Prelaz na Jarinju je zatvoren, pošto je infrastruktura teško oštećena sinoćnim požarom i mogla bi da se sruši, što je veoma opasno, saopštio je danas Kfor, javlja Beta."Po naređenju svog komandanta, Kfor je preuzeo komandu i odgovornost za carinske punktove na prelazu na liniji razgraničenja u Jarinju (Kapija 1) i Brnjaku (Kapija 31)", piše u saopštenju."Kapija 1 (u Jarinju) je zatvorena. Infrastruktura je teško oštećena i mogla bi da se sruši, pa zbog toga postoji veliki bezbjednosni rizik", piše u saopštenju.

Kfor nastavlja razmještanje trupa svuda na sjeveru Kosova da bi se, kako je saopštio, očuvala bezbjednost i sloboda kretanja

"Kamionima nije dozvoljen prolaz. Na Kapiji 31 (prelaz Brnjak) kontrole su, takođe iz bezbjednosnih razloga veoma stroge", piše u saopštenju.

Biler ponosan na narod Kosova

Kfor nastavlja razmještanje trupa svuda na sjeveru Kosova da bi se, kako je saopštio, očuvala bezbjednost i sloboda kretanja.

Biler je zahvalio i svim građanima Kosova, pošto je, kako je ocijenio, velika većina bila mirna i disciplinovana

Kfor je saopštio i da će biti istražen jučerašnji kriminalni i nasilni napad - paljenje administrativnog prelaza i pucnjava.

Ističe se i da će komandant Kfor, general Erhard Biler, uz punu podršku NATO i međunarodnih organizacija raditi na očuvanju mira i bezbjednosti na Kosovu, posebno na sjeveru.Navodi se i da je Biler izrazio zahvalnost vojnicima Kfor zbog dobrog djelovanja i istakao njihovu spremnost da brzo reaguju.Biler je zahvalio i svim građanima Kosova, pošto je, kako je ocijenio, velika većina bila mirna i disciplinovana."Veoma sam ponosan na narod Kosova jer se nisu upustili u nasilje i agresiju", piše u saopštenju.

Bonus video: