Napeta situacija na prelazu Brnjak, kosovski specijalci se povlače

Kosovski specijalci su proteklu noć proveli na magistralnom putu Leposavić - Kosovska Mitrovica, jer zbog barikada Srba nisu uspjeli da dođu do prelaza Jarinje
64 pregleda 0 komentar(a)
Jarinje, Foto: RTS.rs
Jarinje, Foto: RTS.rs
Ažurirano: 26.07.2011. 11:26h

Pripadnici jedinice ROSU povlače se iz Leposavića, što je rezultat dogovora predstavnika Beograda, Prištine i Kfora, javlja Tanjug. Na Brnjaku je napeto.

Predsjednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da je situacija u blizini administrativnog prelaza Brnjak kod Zubinog Potoka, gdje Srbi od sinoć drže u blokadi magistralni put prema Ribariću, izuzetno napeta.

On je Tanjugu rekao da se na ovom prelazu nalaze od sinoć pripadnici specijalne jedinice KPS-a ROSU i da je situacija mirna ali izuzetno napeta.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović istovremeno je demantovao saopštenje iz Prištine da su specijalci KPS preuzeli kontrolu nad administrativnim prelazom Jarinje.

Ministar Bogdanović je naveo da očekuje odgovor vlasti u Prištini na ponudu Beograda za deblokadu

Kosovski specijalci su proteklu noć proveli na magistralnom putu Leposavić - Kosovska Mitrovica, jer zbog barikada Srba nisu uspjeli da dođu do prelaza Jarinje, a od jutros se povlače ka Prištini.

Ministar Bogdanović je naveo da očekuje odgovor vlasti u Prištini na ponudu Beograda za deblokadu - da se specijalci KPS povuku sa svih lokacija na koje su prošle noći raspoređeni, a Srbije će odblokirati puteve na sjeveru pokrajine.

Bogdanović dodaje da očekuje da će se on i šef tima Beograda za dijalog sa Prištinom Borko Stefanović oko 14 časova ponovo sastati sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom, kojem su sinoć iznijeli predlog za rešenje situacije.

Bonus video: