Potpis za privremeno izručenje Paravinje Hrvatskoj

Tokom kriminalističke obrade u banjalučkoj policiji on je priznao da je ubio Bilićevu i da je njeno tijelo bacio u rijeku Krku, da bi poslije to negirao
0 komentar(a)
Dragan Paravinja, Foto: Mup.rs
Dragan Paravinja, Foto: Mup.rs
Ažurirano: 22.07.2011. 09:47h

Ministar pravde Bosne i Hercegovine (BiH) Bariša Čolak danas će odobriti privremeno izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj, kako bi se rasvijetllile okolnosti nestanka 17-godišnje Antonije Bilić iz Drniša.

Čolak će, kako se navodi, danas potpisati saglasnost za privremeno izručenje Paravinje zbog istrage koja se vodi oko nestanka maloljetne devojke.

Paravinju je krajem juna policija RS uhapsila kod Srbca.

Tokom kriminalističke obrade u banjalučkoj policiji on je priznao da je ubio Bilićevu i da je njeno tijelo bacio u rijeku Krku, da bi poslije to negirao, tvrdeći da je takvu izjavu dao "pod pritiskom policije".

Sud BiH je dostavio potrebnu dokumentaciju na osnovu koje je odobreno privremeno izručenje Hrvatskoj, budući da se Paravinja tome nije protivio.

Paravinja je pred sudom u Sokocu zbog krivčnog djela silovanja, koje je počinjeno 2002. godine, nepravosnažno osuđen na dvije godine i 10 mjeseci zatvora zbog silovanja.

Njegovo izručenje zbog istog krivičnog djela traži i Srbija, gdje je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 4,5 godina.

Bonus video: