Hrvatska policija ne isključuje da je Antonija Bilić prodata u bijelo roblje

"Iskaz Paravinje nismo uzeli zdravo za gotovo", odgovaraju u policiji na pitanje da li je moguće da je Paravinja lagao o ubistvu
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2011. 07:52h

Policija ne odbacuje mogućnost da je Dragan Paravinja, osumnjičen za nestanak maloljetne Antonije Bilić, prodao djevojku u bijelo roblje, javljaju hrvatski mediji.

"Iskaz Paravinje nismo uzeli zdravo za gotovo", rekao je zamjenik direktora policije Hrvatske Milan Brkić, odgovarajući na pitanje da li je moguće da je Paravinja lagao o ubistvu Bilićeve i da je prodao u bijelo roblje.

Brkić je dodao da policija u obzir uzima svaku opciju.

"Kriminalističko istraživanje ide u više smjerova i nadam se da ćemo naći Antoniju. Uvijek postoji više mogućnosti", rekao je Brkić koji je bio prisutan na ispitivanju Paravinje u pritvoru u BiH.

Policija intenzivno traga za Antonijom skoro mjesec, a današnju potragu moglo bi da prekine nevrijeme.

Koordinator potrage Predrag Brkopac rekao je da je odlučeno da se Brljansko jezero isprazni kako bi se utvrdilo da li se nešto nalazi pod muljem.

Antonija Bilić (17) nestala je 7. juna dok je stopirala kod mosta na Čikoli. Sumnja se da ju je ubio 42-godišnji vozač kamiona Dragan Paravinja, koji je nakon hapšenja u BiH priznao zločin i rekao da je djevojku zadavio i bacio u rijeku Krku.

Njena porodica, koja ni riječi ne vjeruje monstrumu Draganu Paravinji, pa Antoniju traži živu, nastavila je potragu po cijeloj Evropi.

Na stranici na Facebooku koja traga za nestalom djevojkom, piše Večernji list, osvanula su i obavještenja na turskom, portugalskom, češkom, mađarskom, ruskom, njemačkom, talijanskom, bugarskom i engleskom jeziku, koje sadrže osnovne informacije o Antonijinoj visini, boji očiju i kose, odjeći koju je nosila u trenutku nestanka.

Na Facebooku stoji i molba da svi ljudi dobre volje ta obavještenja šalju na adrese svojih prijatelja – i prijatelja svojih prijatelja – u inostranstvu.

Porodica se za pomoć obratila vlasim i nevladinim udruženjima, kao i institucijama širom Evrope. U dogovoru sa Sindikatom vozača, dogovorili su i da njihovi članovi polijepe letke i plakate duž dionica kojima voze po svom evropskim državama.

Paravinja se nalazi u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu.

Brkić se osvrnuo i na samog Paravinju, kojeg je doživio kao osobu koja mijenja raspoloženja.

"Riječ je o osobi bez emocija, devijantnog ponašanja. On skače od bijesa do kajanja i plača. Njegov psihoprofil nije izrađen pa ga ne mogu dublje analizirati. Samo se nadam kako će biti izručen Hrvatskoj pa da se izradi profil", kazao je zamjenik ministra policije.

Bonus video: