"Telekom Austrija“ želi kosovski "Telekom"

Privatizacija PTK već godinama je aktuelna na Kosovu, a promjene u pokrajinskim vlastima su, međutim, odložile tu privatizaciju.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2011. 09:19h

Austrijski „Telekom Austrija“ (TA), nakon neuspjele kupovine "Telekoma Srbija", sada pokušava da preuzme "Telekom" na Kosovu.

Prema pisanju bečkog ekonomskog dnevnika „Virtšaftsblat“ i lista „Prese“, „TA“ i „T-Hrvatski Telekom“, koji je u vlasništvu „Dojče Telekoma“, pobjedili su u predprocesu privatizacije kosovskog PTK.

Rokovi za predaju konačne ponude još uvek nisu utvrđeni, a portparol TA Elizabet Mates je izjavila „Virtšaftsblat-u" da će austrisjka kompanija „svakako da učestvuje u tom procesu".

Privatizacija PTK već godinama je aktuelna na Kosovu, a promjene u pokrajinskim vlastima su, međutim, odložile tu privatizaciju.

Proces prodaje 75 odsto udjela trebalo bi još u ovoj godini da bude završen, i očekuje se da će na taj način 300 do 600 miliona eura dospjeti u budžet.

„Prese“ navodi da TA želi za PTK da plati 300 do 350 miliona evra, a analitičari u niskoj ponudi vide paralele sa učešćem u prodaji "Telekoma Srbije", gde je austrijska kompanija ponudila manje nego što je srpska vlada tražila, zbog čega je obustavljen proces privatizacije.

Bonus video: