Predat zahtjev za saslušanje Mladića zbog ubistva dvojice gardista

Advokat Predrag Savić je rekao da je na naučni i pravni način utvrđeno da su gardisti ubijeni
50 pregleda 0 komentar(a)
Gardisti, Foto: Blic
Gardisti, Foto: Blic
Ažurirano: 30.05.2011. 11:58h

Advokati porodica ubijenih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića predali su u Specijalnom sudu zahtjev istražnom sudiji da se u postupku za ubistvo gardista sasluša i haški optuženik Ratko Mladić, javlja Beta.

Predstavnici advokatskih kancelarija "Batić" i "Predrag Savić" rekli su da traže da Mladić bude saslušan zbog toga što postoje sumnje da su se u vrijeme ubistva gardista 2004. godine u vojnom objektu "Karaš" skrivali haški optuženici.

Advokat Čedomir Stojković iz kancelarije "Batić" rekao je novinarima ispred Specijalnog suda da pravni zastupnici porodica ubijenih gardista "žele istinu i pravdu".

Stojković je kazao da se ne treba baviti spekulacijama da li je Mladić učestvovao u tom činu ili ne

"Od Ratka Mladića tražimo da kao vojnik pomogne u postupku otkrivanja istine kako su nastradala dva vojnika u najbezbjednijem vojnom objektu", rekao je Stojković.

"Nije istina da su izvršili samoubistvo"

On je kazao da se ne treba baviti spekulacijama da li je Mladić učestvovao u tom činu ili ne, već ga treba ispitati da li je bio u "Karašu" 2004. godine, da li zna da je neko drugi od haških optuženika boravio u tom vojnom objektu i da li je njegovo obezbjeđenje možda boravilo u "Karašu".

U Specijalni sud došli su i roditelji gardista

Advokat Predrag Savić je rekao da je na naučni i pravni način utvrđeno da su gardisti ubijeni i da je neistina da su izvršili samoubistvo.

On je dodao da će advokati podnijeti žalbu Ustavnom sudu povodom činjenice da nisu radile kamere u tom objektu i da će tražiti da se svi propusti sankcionišu.

U Specijalni sud došli su i roditelji gardista koji, kako su rekli novinarima, samo žele da otkriju istinu o tragičnom stradanju svoje djece.

Bonus video: