Ratko Mladić je u Zrenjaninu radio na građevini koju je obišao Tadić?

"Ličio mi je na Mladića, i to od prvog trenutka, ama da ne povjerujete"
413 pregleda 0 komentar(a)
Ratko Mladić, Foto: Reuters
Ratko Mladić, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2011. 19:38h

U ispovijesti za “Blic”, dvadesetogodišnji student R. R. iz Zrenjanina priča kako je navodno radio na građevini u zrenjaninskoj Novoj industrijskoj zoni, sa Ratkom Mladićem, najtraženijim haškim bjeguncem.

Kada je student na vijestima čuo da je uhapšen bjegunac, shvatio je da je u ljeto 2010. godine za zrenjaninskog preduzimača radio sa Mladićem. Tada su počele da mu se vraćaju slike sa gradilišta, zajednički ručak sa Mladićem, alijas Komadićem.

"Ne vjerujem... Milorad Komadić, pa ja sam poznavao čoveka, radio sam sa njim! Eto koliko smo bili kolektivno slijepi. Ličio je na Mladića, čak sam ga i pitao da li je svjestan koliko, ali sam samoga sebe ubijedio da to nije to, da zvučim kao neki teorista zavere. Odakle Mladić na gradilištu? Kad ono to jeste on", nastavlja zrenjaninski student.

"Ama da ne povjerujete, nije imao ni bradu, ni brkove, ni drugu boju kose"

On je, kako sam tvrdi, Ratka Mladića ili Milorada Komadića upoznao prošlog jula, na jednom od gradilišta u novoj zoni Zrenjanina poznatoj po tome što je Evropska unija finansirala radove na objektima.

Čak je i predsednik Srbije Boris Tadić zajedno sa šefom delegacije Evropske unije Vensanom Dežerom obilazio i otvarao ove objekte prošle godine. Stoga i ne čudi što R. R. nije ni sanjao da bi na takvom mjestu mogao upoznati najtraženijeg haškog bjegunca, čovjeka od čijeg hapšenja zavisi budućnost čitave zemlje.

"Da li ti je neko rekao da ličiš na Mladića?"

"Ličio mi je na Mladića, i to od prvog trenutka. Ama da ne povjerujete, nije imao ni bradu, ni brkove, ni drugu boju kose. Samo je bio sijed, potpuno sijed, i sa bradom od nekoliko dana. Doduše, bio je i dosta deblji nego ranije. Znači, nikakve maske, ni prikrivanja, a ja opet nisam vjerovao.

Kako priča R. R., čovjek nije krio da je iz Republike Srpske, ali je stalno ponavljao da je u Srbiju stigao još 1996. godine

Toliko mi je ličio da sam ga pitao da li je iz Republike Srpske i kada je ovamo došao. Ali odbacivao sam svaku ideju, jer kako Mladić da bude fizikalac na mom gradilištu", kaže R. R.

Ipak, sličnost je bila tolika da je student u jednom trenutku tadašnjem Komadiću rekao:

"Da li ti je neko rekao koliko ličiš na Mladića?"

Mladić se samo nasmijao.

"Pa koliko ljudi na njega liči", rekao mu je begunac i odmahnuo rukom.

Kako priča R. R., čovjek nije krio da je iz Republike Srpske, ali je stalno ponavljao da je u Srbiju stigao još 1996. godine. O politici i tadašnjim događajima nije pričao. Radnicima na građevini je govorio da živi u Stajićevu, jednom selu u blizini Zrenjanina, smještenom nedaleko od Lazareva u kome je uhapšen.

Zadesilo se da sam sa njim proveo nekoliko dana sam, na istim poslovima. Stopio se sa običnim narodom i pričao o najobičnijim stvarima, živio siromašno i radio najjednostavnije poslove. Jedino što ga je moglo povezati sa Mladićem je izgled. Tada je to ličilo na teoriju zavjere", tvrdi R. R.

Bonus video: