Hrvatski mediji vijest o hapšenju Ratka Mladića dobili SMS-om

Novinar portala Busines.hr Darko Baniček rekao je da je taj portal prvi na svijetu objavio vijest o hapšenju Mladića
320 pregleda 0 komentar(a)
Jutarnji list, Foto: Jutarnji.hr
Jutarnji list, Foto: Jutarnji.hr
Ažurirano: 27.05.2011. 17:34h

Redakcija hrvatskog nedeljnika Aktual, koji uskoro počinje da izlazi, prva je imala informaciju da je Ratko Mladić uhapšen, pošto ju je dobila SMS porukom od osobe s"najvećim mogućim kredibilitetom", rekao je novinar tog nedjeljnika, Berislav Jelinić."U redakciju Aktuala stigao je SMS od osobe koju bih opisao kao osobu sa najvećim mogućim kredibilitetom. Nismo ni trenutka sumnjali u tu informaciju", rekao je Jelinić za portal Index.hr.On je dodao da je u SMS poruci pisalo da je u Srbiji uhapšena osoba za koju se osnovano sumnja da je Ratko Mladić i da je u toku DNK analiza. Jelinić, međutim, nije želio da odgovori na pitanje da li je ta poruka došla iz Srbije, rekavši da to ne želi da komentariše.

Firma koja je vlasnik dnevnika Business.hr uskoro će pokrenuti nedjeljnik Aktual, čije jezgro čine bivši novinari Nacionala

Jelinić je odbio da komentariše i pisanje pojedinih medija u Srbiji da su hrvatski mediji prvi objavili vijest o hapšenju Mladića jer je prisluškivan tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević koji se nalazio na Brionima.

"Svi su se pozvali na Jutarnji"

Novinar portala Busines.hr Darko Baniček rekao je da je taj portal prvi na svijetu objavio vijest o hapšenju Mladića i to 26. maja u 11.19 časova, a da je ta informacija dobijena od kolega iz Aktuala.Firma koja je vlasnik dnevnika Business.hr uskoro će pokrenuti nedjeljnik Aktual, čije jezgro čine bivši novinari Nacionala.U redakciji portala Business.hr tvrde da su prvi objavili vijest o hapšenju koju su tek posljie 20 minuta objavili ostali mediji u Hrvatskoj uz informaciju više o tome kojim se imenom koristio Mladić.Inače, u zagrebačkom Jutarnjem listu takođe tvrde da su prvi na svijetu objavili vijest o hapšenju Ratka Mladića uz navođenje da su se na njih pozvali i vodeći svjetski mediji.

Bonus video: