Uhapšen biznismen Milo Đurašković, u Srbiji poznat kao "kralj puteva"

Kako saznaje beogradski “Blic”, pored Đuraškovića, uhapšeno je još sedam osoba za koje se sumnja da su učestvovali u prevari.
334 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đurašković, Foto: Blic
Milo Đurašković, Foto: Blic
Ažurirano: 12.05.2011. 15:41h

Milo Đurašković, vlasnik "Nibens grupe" koja se bavi izgradnjom i održavanjem puteva u Srbiji, uhapšen je jutros zbog zloupotrebe prilikom privatizacije kruševačkog preduzeća "Fam" teške 32 miliona eura.

Kako saznaje beogradski “Blic”, pored Đuraškovića, uhapšeno je još sedam osoba za koje se sumnja da su učestvovali u prevari.

Đurašković je i vlasnik "Šer korporacije", kao i Preduzeća za izgradnju puteva Beograd, Niš, Vranje i Kragujevac.

“Đurašković i njegovi saradnici su 2007. godine otkupili 70 odsto akcija FAM, koja u Srbiji ima monopol u proizvodnji ulja i maziva. Kroz simultane poslove, odnosno fiktivne poslove, Đurašković i njegovi saradnici su od tada izvukli više od od 32 miliona eura”, saznaje beogradski list.

Osim Đuraškovića uhapšeni su Dejan Jeftić, direktor "Nibens grupe", Risto Ristić, bivši direktor "Šer korporacije", Bora Jelić, generelani direktor PZP Beograd, Branislav Jovanović, generalni direktor "FAM", Ljiljana Kostić koja se takođe nalazila na ovoj funkciji, Srđan Filipović, generalani direktor PZP Vranje, Milica Bradić, finansijski direktor "FAM".

Đurašković je od ranije poznat policiji kao trgovac gorivom iz devedesetih godina, koji je na taj način došao do početnog kapitala, a poslednjih godina važi za "kralja puteva".

Bonus video: