Kosovo: Pucnjava između Srba i Albanaca kod Kline

Za sada nema podataka da li ima povrijeđenih, a spor je, navodno, izbio oko sječe drva.
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2011. 19:22h

U selu Banje u opštini Klina oko 14 časova sukobila se grupa Srba i Albanaca, a prema prvim informacijama riječ je o većem incidentu zbog čega su u selo upućeni specijalci KFOR-a, javlja Blic.

Mediji javljaju da je došlo je do razmjene vatre između tridesetak Srba, koji su krenuli u sječu šume, i sedmorice čuvara, koje su angažovale kosovske institucije

"U popodnevnim časovima došlo je do razmjene vatre između tridesetak Srba, koji su krenuli u sječu šume, i sedmorice čuvara, koje su angažovale kosovske institucije", rekao je izvor blizak Euleksu.

Za sada nema podataka da li ima povrijeđenih, a spor je, navodno, izbio oko sječe drva.

Blic: Albanci ušli u srpsku šumu

Blic javlja da je grupa Albanaca zašla u šumu koja je u vlaništvu Srba, a mještani iz sela Banje su navodno otišli do šume da spriječe krađu i tada je došlo do incidenta.

Državni sekretar za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović potvrdio je Srni da je danas u 13.00 časova u rejonu sela Banje izbio sukob između šumara, zaposlenih u kosovskom Ministarstvu šumarstva i grupe Srba, koji su krenuli da sjeku šumu u svojim zabranima.

"Prema mojim informacijama, situacija se smirila, a na terenu se nalaze pripadnici Kfora, Euleksa i KPS-a", kaže Ivanović.

Portparol KPS-a na sjeveru Kosova Besim Hoti rekao je da policija još nema detaljan izvještaj o tačnim uzrocima incidenta, kao ni informacije o povrijeđenima. Prema njegovim riječima, povod za incident najverovatnije je spor oko ilegalne sječe šume, zbog čega su u selo upućene specijalci KFOR.

U selu Banje živi oko 150 Srba i etnički je čisto, dok je obližnje selo Suvo grlo mješovito.

Bonus video: