EKSPLOZIJA U ŽARKOVU

Šarićevi plaćenici "zoljama" zaprijetili zaštićenom svjedoku

Eksploziji, koja je u 1.02 sata napravila paniku u beogradskom naselju Žarkovo, prethodili su SMS-ovi sa crnogorskog telefonskog broja.
0 komentar(a)
Beograd - napad, Foto: Blic
Beograd - napad, Foto: Blic
Ažurirano: 06.05.2011. 07:32h

Tri projektila iz „zolje“ - ručnog raketnog bacača, kako saznaje “Blic”, ispaljena su u četvrtak ujutru na zgradu štamparije Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

“Eksploziji, koja je u 1.02 sata napravila paniku u beogradskom naselju Žarkovo, prethodili su SMS-ovi sa crnogorskog telefonskog broja koji su sa ozbiljnim pretnjama upućeni drugom svedoku saradniku u postupku protiv Šarića - vojvođanskom biznismenu Miletu Jerkoviću”, piše “Blic”.

“Na otvaranju diskoteke “Municipijum” u Pljevljima u jesen 2009. godine, kao gosti bili su i pojedinci iz aktuelnog političkog i finansijskog vrha Srbije i Crne Gore. Tamo sam spoznao krug ljudi blizak sa Darkom Šarićem, čiji sam advokat bio sedam, osam godina. Neću reći o kome je reč, to će vam reći Šarić”, ovu tvrdnju je, kako navode “Novosti”, juče u nastavku davanja odbrane pred Specijalnim sudom iznio optuženi advokat Radovan Štrbac, kome tužilaštvo na teret stavlja da je u ime odbjeglog Pljevljaka kupovao firme u Srbiji.

“Kao gost bio je i visokopozicionirani zvaničnik DB-a Srbije, iznenadio sam se kad sam ga vidio”, istakao je Štrbac.

Advokat je naveo da ne zna da Šarić poznaje Stanka Subotića Caneta, iako je znao da Pljevljak često putuje u Ženevu.

“Tokom pretresa Šarićeve kuće, gdje sam bio pozvan da prisustvujem kao njegov advokat, vidio sam kad je jedan policajac ispod sjedišta motora izvukao Subotićevu saobraćajnu dozvolu”, naveo je optuženi advokat .

Preporučujemo za Vas