PRESUDA GA NE ZANIMA

Šešelj:Ako se ne ispune moji uslovi, neću izvoditi odbranu

Današnje zasijedanje sudija Antoneti je završio riječima: "Vidjećemo se sledeći put - kad se vidimo".
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2011. 19:22h

Optuženi Vojislav Šešelj rekao je pred Haškim tribunalom da neće izvoditi dokaze odbrane, ako sud ne ispuni 5 njegovih uslova.Uslovi, koje je Šešelj izložio, u vezi su sa statusom njegovih pravnih savjetnika Zorana Krasića i Borisa Aleksića, finansiranjem odbrane, dostavljanjem dokumenata i prevodom njegove dvije knjige na engleski jezik.Šešelj je kazao da će, ako mu uslovi budu ispunjeni, zatražiti dvije godine za pripremu dokaznog postupka odbrane u kojem bi izveo 100 svjedoka za 120 radnih sati, vrijeme jednako onom koje su potrošili tužioci.

Ako Tribunal uslove ne ispuni, Šešelj je najavio da neće izvoditi dokaze odbrane, ali je naznačio da želi da ubrzo iskoristi pravo da održi uvodnu riječ odbrane

Lider radikala je naglasio da bez ispunjena 5 uslova, odnosno njegovih prava koja smatra fundamentalnim, neće izvoditi dokaze odbrane."Ako nijeste spremni da ispunite ove uslove, ja neću izvoditi odbranu. Ali, tražim od vas da zakažete uvodnu riječ odbrane u trajanju od četiri sata, možete i do kraja maja... Poslije toga, ako ne ispunite uslove, prelazimo na završnu riječ", kazao je Šešelj.Ukoliko Tribunal ispuni uslove, Šešelj je naglasio da će mu trebati dvije godine za pripremu odbrane.

Šešelj je ponovio i da ga presuda Tribunala "ne zanima", te da je u sudnici "samo zbog javnosti" i "odbrane ne samo lične časti i ugleda nego i časti i ugleda 10.000 dobrovoljaca SRS-a".

Šešelj je ponovio i da ga presuda Tribunala "ne zanima", te da je u sudnici "samo zbog javnosti" i "odbrane ne samo lične časti i ugleda nego i časti i ugleda 10.000 dobrovoljaca SRS-a".Današnje zasijedanje sudija Antoneti je završio riječima: "Vidjećemo se sledeći put - kad se vidimo".

Preporučujemo za Vas