Euleks čeka jake dokaze o trgovini organima

Svi oni, uključujući i Martija, koji imaju dokaze treba da ih dostave tužiocima Euleksa, navodi se u izjavi.
90 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2011. 15:31h

Euleks još nije dobio dovoljno čvrstih dokaza koji bi omogućili pokretanje zvanične isrtrage o teškim optužbama koje su iznijete u izveštaju Dika Martija.„Mi smo razmijenili poruke sa Martijem. Ali, još nijesmo dobili nijedan čvrst dokaz od njega. U ovoj fazi mi nemamo ništa više da kažemo”, prenio je portal Balkan insajt izjavu zvaničnog predstavnika Euleksa.U toj misiji Evropske unije na Kosovu tvrde da je još u toku preliminarna istraga, kako bi se utvrdilo da li postoje čvrsti dokazi za optužbe koji bi omogućili, ukoliko se pronađu, formalno pokretanje postupka.Svi oni, uključujući i Martija, koji imaju dokaze treba da ih dostave tužiocima Euleksa, navodi se u izjavi.Savjet Evrope je usvojio izvještaj švajcarskog parlamentarca Martija, u kome su iznesene teške optužbe o zločinima nad Srbima i pripadnicima drugih naroda i trgovini ljudskim orgaima, u šta je, kako se navodi, bio umiješan i kosovski premijer Hašim Tači, podsjeća Tanjug.

“Mi imamo puno povjerenje u naše jedinice za zaštitu svjedoka koje su i dosad pokazale sposobnost da rješavaju veoma osjetljive slučajeve”, tvrde u Euleks-u.

“Mi imamo puno povjerenje u naše jedinice za zaštitu svjedoka koje su i dosad pokazale sposobnost da rješavaju veoma osjetljive slučajeve”, tvrde u Euleks-u.

Srbija je predložila Ujedinjenim nacijama da se formira međunarodno tijelo sa mandatom svjetske organizacije, koje bi vodilo nezavisnu istragu, kako bi se razjasnile teške optužbe.

Bonus video: