NAKON 8 DANA

Nikolić pojeo uskršnje jaje i prekinuo štrajk glađu

Nikolić je, po izlasku iz bolnice, prisustvovao jutarnjoj liturgiji u Sabornoj crkvi u Beogradu, gdje se pričestio, nakon čega je razgovarao sa patrijarhom srpskim Irinejom.
79 pregleda 0 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: FoNet
Tomislav Nikolić, Foto: FoNet
Ažurirano: 24.04.2011. 14:24h

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić prekinuo je štrajk glađu koji je započeo prije osam dana tražeći raspisivanje prijevremenih parlamentranih izbora.

Kako je objavio radio Slobodna Evropa Nikolić je, po izlasku iz bolnice, prisustvovao jutarnjoj liturgiji u Sabornoj crkvi u Beogradu, gdje se pričestio, nakon čega je sa ministrima unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem i vjera i dijaspore Srđanom Srećkovićem u Patrijaršijskom dvoru razgovarao sa patrijarhom srpskim Irinejom.

Oni su u Patrijaršiju ušli zajedno sa patrijarhom Irinejom iz Saborne crkve, a Patrijaršiju su, poslije sat vremena, najprije napustili Dačić i Srećković, a 10-ak minuta kasnije i Nikolić.

Funkcioner SNS advokat Vladimir Božović rekao je da je Nikolić prihvatio poziv patrijarha Irineja, mitropolita Amfilohija i vladike Irineja bačkog da Uskrs provede u krugu porodice.

Na pitanje novinara da li je lider naprednjaka prekinuo štrajk glađu, Božović je rekao da su Nikolić i patrijarh razmijenili čestitke i da je Nikolić pojeo uskršnje jaje.

On je dodao da se Nikolić zahvaljuje medijima što su pratili njegov štrajk glađu i žeđu proteklih dana.

Patrijarh Irinej ranije nije podržao Nikolićev štrajk glađu i žeđu, rekavši da to nije u skladu sa hrišćanstvom i da postoje drugi načini da se on bori za svoje poliltičke ciljeve.

Lider naprednjaka jutros je napustio Beogradski kliničko-bolnički centar na Novom Beogradu.

Nikolić je 16. aprila stupio u štrajk glađu i žeđu, tražeći od vlasti da zakažu vanredne parlamentarne izbore.

Preporučujemo za Vas