NAJAVA OBRAČUNA

Vučić: Nikolić će uskoro voditi do promjena u Srbiji

Prema ocjeni Vučića, Nikolić je štrajkom glađu i žeđu pobijedio, jer je pokazao da je političar koji se bori za sve građane Srbije.
82 pregleda 0 komentar(a)
SNS bolnica, Foto: FoNet
SNS bolnica, Foto: FoNet
Ažurirano: 22.04.2011. 20:49h

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić je iz bolnice, preko svog zamjenika Aleksandra Vučića, poručio pristalicama da ga puste da do Uskrsa "razmišlja o svemu u Srbiji", a da računaju da će onda krenuti "u najžešći politički obračun sa onima koji su Srbiju opljačkali i uništili".

Vučić je pristalicama SNS okupljenim ispred Beogradskog kliničko bolničkog centra rekao da im Nikolić poručuje da će ih uskoro povesti do konačne pobjede protiv vlasti, što je propraćeno skandiranjem "Tomo mi te volimo", "Tomo mi te čekamo" i "Tomo Srbine, Srbija je uz tebe".

Prema Vučićevim riječima, SNS će, predvođena Nikolićem, obići sve gradove u Srbiji i predstaviti šta će raditi u budućnosti, kako bi došlo do smjene vlasti.

"Nikolić će vrlo brzo stati na čelo kolone onih koji hoće promjene u Srbiji", poručio je Vučić.

On je izjavio da SNS čeka Nikolića da što prije prekine štrajk glađu i napusti bolnicu, jer što prije izađe, to je bolje za Srbiju.

Prema ocjeni Vučića, Nikolić je štrajkom glađu i žeđu pobijedio, jer je pokazao da je političar koji se bori za sve građane Srbije i da nemaju osnova tvrdnje iz vladajućih partija da je ucjenjivao.

"Čime je ucjenjivao, time što smo tražili male, obične izbore, promjene u Srbiji, da bude manje lopovluka", upitao je Vučić.

On je rekao da promjene u Srbiji više niko ne može da zaustavi, "džaba im panciri i viziri".

"Nikolić nikom nije učinio zlo, nego je samo žrtvovao svoje zdravlje za Srbiju kao slobodnu i zemlju prosperiteta", izjavio je Vučić.

On je, u ime oko 3.000 pristalica SNS okupljenih ispred bolnice u Bulevaru Milutina Milankovića, zamolio Nikolića da prekine štrajk glađu, koji je počeo 16. aprila, i uskršnje praznike "provede sa unucima".

Na skandiranje "Idemo na Dedinje" i pogrdne uzvike na račun predsjednika Srbije Borisa Tadića, Vučić je odgovorio molbom da se, pošto je Veliki petak, "najtužniji dan u hrišćanstvu", takve riječi ne upotrebljavaju i ne vrijeđaju politički protivnici SNS.

"Molim vas da na Veliki petak ne pjevamo pjesme protiv Tadića. "Idemo na Dedinje" ostavite za neki drugi dan, a ne za Veliki petak, ovdje nismo zbog Dedinja, nego zbog Nikolića", poručio je Vučić, pozivajući pristalice SNS da se mirno raziđu.

Skup je protekao bez incidenata

Preporučujemo za Vas