Naprednjaci se okupljaju ispred KBC, Nikolić: Odluka o štrajku na Uskrs

Nikolić je kazao da je proteklih dana "mnogo razmišljao i zaključio da nije izgubio ništa osim kilograma".
0 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: Beta
Tomislav Nikolić, Foto: Beta
Ažurirano: 22.04.2011. 18:21h

Oko 2.000 pristalica Srpske Napredne Stranke (SNS) okupilo se danas oko 19 sati ispred Beogradskog kliničko-bolničkog centra (KBC) gdje je smješten lider SNS-a Tomislav Nikolić, a pristiže još simpatizera SNS.

Naprednjaci su najavili da će u 20 sati održati skup sa kojeg će pozvati Tomislava Nikolića da prekine štrajk glađu koji traje 6 dana.

Ispred KBC su funkcioneri SNS i pripadnici obezbjeđenja te stranke, dok nije primjetno veće prisustvo policije.

Bulevar Milutina Milankovića, u Novom Beogradu, zatvoren je za saobraćaj.

Odluka na Uskrs

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da će na Uskrs, u nedelju 24. aprila, odlučiti o tome da li će prekinuti štrajk glađu i poručio da ta stranka neće napraviti nijedan gest kojim bi na silu izazvala izbore."Pritisak je veliki, ali još nisam odlučio šta ću. Ionako je post u toku. Za Uskrs će se vidjeti da li ću ja biti jedini Srbin koji ne jede uskršnja jaja", rekao je Nikolić novinarima u Beogradskom kliničko bolničkom centru.Komentarišući poruku komesara Evropske unije za proširenje Štefana Filea da je potrebno da se uključi u institucije i uspostavi dijalog, on je rekao da naprednjaci nisu nikad izašli iz okvira institucionalne borbe, a da je on proteklih dana vodio dijalog sam sa sobom."Tadić me je posjetio, ali to nije bio dijalog, jer iz dijaloga izlaze rezultati", rekao je Nikolić i dodao da je predsjedniku Srbije Borisu Tadiću na početku štrajka iznio svoje mišljenje, a da ga je on molio da prekine štrajk.

On je poručio da SNS "nastavlja svoju borbu na isti način" i pozvao opozicione stranke koje žele promjenu vlasti da se okupe oko naprednjaka.

Bonus video: