NA MOLBU IRINEJA

Tomislav Nikolić se pričestio, ispovijedio i posti do Uskrsa

Nikolić je novinarima u Beogradskom kliničko-bolničkom centru rekao da je dobio pisanu i usmenu poruku patrijarha i da je odlučio da od danas pije vodu i uzima naforu.
313 pregleda 0 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: Beta/AP
Tomislav Nikolić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.04.2011. 13:03h

Predsjednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da će na molbu patrijarha Irineja postiti do Uskrsa, a kada prođe taj veliki hrišćanski praznik vidjeće "kako će ići dalje".

Nikolić je novinarima u Beogradskom kliničko-bolničkom centru rekao da je dobio pisanu i usmenu poruku patrijarha i da je odlučio da od danas pije vodu i uzima naforu koju mu je svještenik ostavio.

On je ranije prekinuo štrajk žeđu nakon pričesti. Ljekari su mu na kašičicu dali malo vode, a tokom dana će postepeno povećavati količinu.

Protejerej stavrofor Radič Radičević pričestio je jutros oko 11 časova lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića u bolničkom krevetu u Beogradskom kliničko-bolničkom centru.

"Čestitao sam mu praznik Vaskrsenje Hristovo i prenio poruku njegove svetosti patrijarha Irineja i molbu da okonča ovaj način borbe za ostvarivanje svojih prava", rekao je stavrofor Radič Radičević nakon što je izašao iz sobe Tomislava Nikolića.

On je takođe rekao da je prije pričešća ispovjedio lidera SNS i da su tada bili sami u sobi. Radičević je rekao novinarima da je Nikolića pričestio kašičicom, hlebom i vinom, onako kako se pričešćuje.

Posjetio ga Momir Bulatović

NIkoliću su od jutros u posjeti bili Milorad Vučelić i Momir Bulatović, prenosi Blic.

Vučelić je rekao da je pokušao da ubjedi Nikolića da odustane od štrajka, dok se Bulatović kratko zadržao, a po izlasku je izjavio da je došao samo da mu kaže koliko je dragocjeno da ostane živ.

"Samo sam htio da mu kažem da dok god je čovjek živ ima šanse da se izbori za ono što želi", rekao je Bulatović.

Vučić: Glavni cilj stranke je da ubjedi Nikolića da prestane sa štrajkom

Zamjenik predsjednika Srpske napredn stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je u ovom trenutku glavni cilj te stranke da ubjedi lidera naprednjaka Tomislava Nikolića da prekine štrajk žeđu.

On je za B92 rekao da će SNS sjutra održati predsjedništvo stranke, na kome će razmotriti dalje postupke koje će preduzeti ta stranka i načine kako da Nikolića ubjede da obustavi štrajk.

"Naš je cilj najveći i najvažniji danas da izvučemo Tomu Nikolića iz bolnice", rekao je Vučić i dodao da svakodnevno razgovara sa Nikolićem i pokušava da ga ubjedi da prekine štrajk jer to ozbiljno narušava njegovo zdravlje.

Prema riječima Vučića za naprednjake datum raspisivanja izbora više nije bitan.

Zdravstveno stanje zabrinjavajuće

Zdravstveno stanje lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića je veoma zabrinjavajuće i šestog dana štrajka ljekari čine izuzetne napore da intravenski nadomjeste elektrolite i tečnost, saopštio je jutros ljekar Ljubomir Ilić."Nikolić je ušao u šesti dan štrajka glađu i žeđu i uočen je disbalans fluida i elektolita koje nadomještavamo isključivo intravenskih putem, a njegovo stanje je zbog kontinuiranog štrajka žeđu veoma zabrinjavajuće", rekao je Ilić novinarima u privatnom Kliničko bolničkom centru Beograda u kome se lider naprednjaka nalazi od nedjelje.Ilić je naveo da će, po preporuci konzilijuma, a uz suglasnost pacijenta, konzilijum koji prati Nikolićevo stanje biti proširen anesteziologom i istakao da ga ljekari i dalje mole da prekine štrajk žeđu."Dok god traje štrajk žeđu svaki dan može da mu bude gore", kazao je Ilić i upozorio da Nikolić uporno odbija da uzme osnovne ljekove na usta i hranjlive materije intravenski.

Preporučujemo za Vas