BEZ HRANE I VODE

Ljekar: Nikoliću popuštaju organi, prima infuziju

"Mi činimo sve da njegovo stanje stabilizujemo. Teško nam je pošto gospodin Nikolić i dalje odbija unošenje hrane i tečnosti", rekla je Stančić-Milojević
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2011. 16:21h

Laboratorijski i drugi nalazi lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića ukazuju na popuštanje pojedinih organa i organskih sistema, saopštila je članica konzilijuma koji brine o Nikoliću, ljekar internista Tanja Stančić-Milojević.

Ona je novinarima u beogradskom Kliničko-bolničkom centru saopštila da Nikolić prima infuziju, koja se sastoji od elektrolita i vode, a da bi od sjutra mogao da počne da prima i intravensko unošenje hranljivih materija.

"Mi činimo sve da njegovo stanje stabilizujemo. Teško nam je pošto gospodin Nikolić i dalje odbija unošenje hrane i tečnosti", rekla je Stančić-Milojević.

Ona je navela da se Nikolićevo zdravstveno stanje pogoršava uprkos tome što prije početka štrajka glađu i žeđu nije imao hronična oboljenja.

"Primećuju se i prvi poremećaji u aktivnosti srca", rekla je ljekarka i dodala da je Nikolich svjestan svojih postupaka i odluka, i da sarađuje.

Stančić-Milojević je rekla da Nikolić trenutno prima infuziju i da se primenjuje terapija koja bi trebalo da sprijecci posljedice "fatalne po život".

Prema njenim riječima, terapija koju Nikolić prima ne umanjuje težinu štrajka.

"Sjutra ćemo početi sa unošenjem neophodnih hranljivih materija putem venske krvi. Sve dok je svestan i dok on odluccuje, ne mozzemo

na silu da ga hranimo", kazala je lekarka.

Ona nije htela da navede koji organi i organski sistemi popuštaju.

Naredno obraćanje lekarskog konzilijuma najavljeno je za sjutra u 9 časova ujutru.

Amfilohije nije stao na Nikolićevu stranu

Mitropiolit Amfilohije negirao je da je stao na stranu predsjednika SNS Tomislava Nikolića, a kako je to sinoć ustvrdio potpredsjednik SNS Aleksdandar Vučić.

U saopštenju Mitropolije, koje prenosi Blic, navodi se da je mitropolit Amfilohije rekao Nikoliću da iznađe neki drugi, adekvatniji način za ostvarivanje svojih ciljeva.

"Popodne ću vjerovatno početi da primam infuziju po savjetu ljekara jer su mi se nalazi bubrega i EKG pogoršali. Cilj ovoga nije moje samoubistvo i veoma me je pogodilo što se na ovaj način predstavlja moj protest", rekao je okupljenim novinarima Tomislav Nikolić, lider Srpske napredne stranke, piše Blic.

On je dodao da ne može da se naljuti na Njegovu svetost patrijarha Irineja i da sam mora da mu objasni šta je cilj svega ovoga.

Na novinarsko pitanje koliko daleko je spreman da ode u ovom protestu Nikolić je kratko tihim glasom izgovorio: ”koliko bude bilo potrebno ali tako da ne ugrozim svoj život”.

Nikolić je je još dodao da štrajkom glađu ne želi da se pregovara o terminima izbora već oni moraju da se održe sada jer je došlo vrijeme da politička elita osiromaši a narod da se obogati.

"Vreme je da narod više ne bude gladan i žedan a ako izdržim da ovim natjeram vlast na parlametarne izbore neću ni ja biti gladan i žedan", rekao je Nikolić i dodao da ga je iz sadašnje garniture vlasti posjetio samo ministar zdravlja Zoran Stanković.

Nikolić je najavio da će se u četvrtak pričestiti.

Hakeri podržali Nikolićev štrajk

"Blic" je sa nepoznate adrese dobio izvještaj o analizama Tomislava Nikolića, koje su rađene u privatnom KBC “Beograd”. Kako je potvrđeno u bolnici, riječ je o tačnim analizama, koje su hakeri “ukrali” iz bolničkog kompjuteraskog sistema.

Početne strane bile su potpuno crne, sa ostavljenom porukom: “Tomislav Nikolić štrajkuje glađu dok Tadić ne raspiše izbore. Mi nećemo da prestanemo da rušimo sajtove dok Tadić ne raspiše izbore”

Rodoljub Šabić, poverenik za informacije kaže za “Blic” da je pojavljivanje podataka o zdravstvenom stanju Nikolića skandalozno i da će nešto sigurno preduzeti kad sakupi sve podatke.

"Ovo je skandalozno bez obzira da li je riječ o podacima Tomislava Nilolića ili bilo kog drugog građanina ovo zemlje. To su posebno osjetljivi podaci i oni moraju da budu zaštićeni. Nemam sve podatake da bi mogao da kažem šta ću konkrtetno uraditi, ali ću sigurno nešto preduzeti, jer je ovo nedopustivo". rekao je Šabić.

Tužilaštva za visokotehnološki kriminal i policija pokrenuli su istragu povodom hakerskih napada na sajtove političkih stranaka, izjavio je za “Blic” Branko Stamenković, prvi čovjek Tužilaštva.

U nedelju uveče hakeri su napali sajtove SPS-a i LSV. Početne strane bile su potpuno crne, sa ostavljenom porukom: “Tomislav Nikolić štrajkuje glađu dok Tadić ne raspiše izbore. Mi nećemo da prestanemo da rušimo sajtove dok Tadić ne raspiše izbore”.

Osim ova dva sajta, hakeri su napali i sajtove beogradskih odbora LDP, DS, DSS, a na sajtu Kancelarija za mlade Beograda ostavili su poruku “Ko je sljedeći?”.

Vučić: Hakeri, javite mi se!

Zamjenik predsjednika SNS Aleksandar Vučić rekao je da ne zna ko stoji iza napada, ali da bi volio da upozna “te sposobne ljude”, da ih odvede na ručak, te im poručio da mu se jave.

Doktor Ljubomir Ilić izjavio je da je posle intenziviranja terapije lider Srpske napredne stranke u stabilnom stanju

Dragan Varagić, IT stručnjak, kaže da su ovi napadi organizovani, ali da ne vjeruje da iz njih stoji neka politička stranka.

"Spreman sam da nastavim sa štrajkom koliko god je potrebno da Srbija postane normalna zemlja", rekao je Nikolić novinarima u bolničkoj sobi privatnog KBC "Beograd".

On je rekao da njegov štrajk glađu i žeđu treba da se shvati kao post

Doktor Ljubomir Ilić izjavio je da je posle intenziviranja terapije lider Srpske napredne stranke u stabilnom stanju i bez poremećaja svijesti.

Preporučujemo za Vas