Hrvatskim muzičarima nije do pjesme zbog presude generalima

Udruženje muzičara Hrvatske zahtjevalo je od uredništva Hrvatske radiotelevizije da skine s programa zabavnu emisiju Zvijezde pjevaju, nakon presude hrvatskim generalima.
126 pregleda 0 komentar(a)
Vanna, Foto: Story.hr
Vanna, Foto: Story.hr
Ažurirano: 17.04.2011. 13:02h

Udruženje muzičara Hrvatske zahtjevalo je od uredništva Hrvatske radiotelevizije da skine s programa zabavnu emisiju Zvijezde pjevaju, odmah nakon izricanja presude Haškog tribunala hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Emisija ipak nije skinuta sa programa, ali je članica žirija Vana na početku emisije rekla: "Teško je biti zabavan u ova nezabavna vremena".

Ona je poručila takmičarima da ubuduće pjevaju pesme na hrvatskom jeziku.

"Svijet generalu Gotovini duguje zahvalnost, a ne robiju. Učinite to zato da se mi u ovoj našoj zemlji razumijemo", rekla je Vana.

Generalni sekretar udruženja Ivan Tocilj potvrdio je da je udruženje uputilo takav zahtjev HTV.

"Tačno je da smo poslali saopštenje u kojem iskazujemo osjećaje naših članova, muzičara, kojima zbog postojeće situacije nije ni do pjesme, ni do smjeha, ni do zabave - rekao je on.

Glavna urednica HTV Hloverka Novak-Srzić izjavila je da je odluku o tome da se šou Zvijezde pjevaju ne skida s programa, donijela nakon konsultacija s urednicima.

"Svi se loše osjećamo nakon što smo čuli presude našim generalima, ali smo isto tako odlučili da idemo normalno s programom, kako dodatno ne bismo dizali tenzije" rekla je ona, prenosi Jutarnji list.

Bonus video: