Uhapšene 3 osobe u okviru istrage o klanu Darka Šarića

Krivični postupci povodom zaplijene 2 kilograma kokaina se već vode u Srbiji, Italiji, Sloveniji, Brazilu i Urugvaju.
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2011. 14:05h

U okviru istrage o krijumčarenju više od 2 tone kokaina za koje je optužen klan Darka Šarića danas su uhapšene još 3 osobe -Boban Stojiljković iz Vranja, Marko Dabović iz Beograda i Aleksandra Mišić iz Vranja, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Oni se sumnjiče da su u septembru 2009. godine organizovali primopredaju i transport 990 kilograma kokaina koji je polovinom oktobra iste godine, kao dio ukupne količine od oko dvije tone kokaina zaplenjenog na jahti “Maui” u Urugvaju.

Krivični postupci povodom zaplijene 2 kilograma kokaina se već vode u Srbiji, Italiji, Sloveniji, Brazilu i Urugvaju.

Kako se navodi u saopštenju, radi organizovanja ilegalnog prometa kokaina Stojiljković i Dabović su preko Atine i Rima otputovali u Brazil. Dabović je tom prilikom koristio britansku putnu ispravu na ime Peter Arnold na kojoj se nalazila Dabovićeva fotografija, dok je Stojiljković koristio putnu ispravu Slovačke Republike na svoje ime obzirom da je i njihov državljanin.

Stojiljković je u Slovačkoj posjedovao stan koji su kao svoje prebivalište prijavili Darko Šarić i Bojan Stanojković, navodi se u saopstenju.

U toku su pretresi više stanova i poslovnih objekata u Beogradu i Vranju koje su koristila ova lica.

Bonus video: