AVION BIO ISPRAVAN?

Četiri osobe poginule u padu aviona kod Čačka

Poginuli su Milun Vukolić iz Arilja, koji je pilotirao avionom, Dragutin Đorem (1974) iz Mrčajevaca, Borislav Ilić (1962) takođe iz Mrčajevaca, dok identitet čevrte žrtve nije utvrđen
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2019. 20:10h

Četiri osobe poginule su kada se sportski avion "cesna 172" srušio u selu Mrčajevci kod Čačka, rekla je portparolka čaccanske policije Biljana Nastić.

Poginuli su Milun Vukolić (1952) iz Arilja, koji je pilotirao avionom, zatim Dragutin Đorem (1974) iz Mrčajevaca, Borislav Ilić (1962) takođe iz Mrčajevaca, dok identitet čevrte žrtve još nije utvrđen, rekla je ona.

Putnici su nastradali na licu mjesta, a prilikom pada avion je zakačio žicu dalekovoda i zapalio se

Prema njenim riječima, tijela sve četiri žrtve su danas kasno poslije podne izvučena iz ostataka aviona i bila su ugljenisana.

Prethodno je MUP, u toku dana, saopštio da su poginule tri osobe.

Avion je poletio u 13.35 iz Preljine kod Čačka u panoramsko razgledanje, a srušio se 25 minuta kasnije na poligon nekadašnjeg preduzecha "Šmit" u selu Mrčajevci u čijoj blizini se nalazi više porodičnih kuća.

Putnici su nastradali na licu mjesta, a prilikom pada avion je zakačio žicu dalekovoda i zapalio se.

Milun Vukolić je bio i vlasnik tog privatnog sportskog aviona.

Kako navode njegovi prijatelji i kolege, on je bio iskusan pilot sa 15-godišnjim stažem.

Marić: Avion bio ispravan

"Mali privatni avion "Cesna 172", bio je tehnički ispravan", izjavio je pilot Pero Marić.

"Pilot je provjerio motor, lijevi, desni magnet, mirno napravio zaokret i odletio ka Čačku", rekao je Marić, koji je trebalo da obavi naredni let, ka Gornjem Milanovcu.

Marić je izjavio da je kontrola letjenja iz Lađevaca dala saglasnot da avion poleti sa sportskog aerodroma Preljina, kod Čačka, u 13 časova i 30 minuta.

"Bilo je predviđeno da let traje 15 do 20 minuta od Preljine do Čačka, ali su pilot i članovi posade odlučili da promijene pravac i odleteli su na suprotnu stranu, ka Mrčajevcima, rekao je Marić.

Preporučujemo za Vas