Joška Broz: Partizani ubili malo onih koje je trebalo

"Unuk vrhovnog komandanta velikog poslijeratnog zločina nad srpskim narodom, koji i danas živi u otetoj kući na Dedinju, je pucao ne samo na mrtve nego i na živu Srbiju" saopštio SPO.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2011. 16:57h

"Partizani su malo ubili onih koje su trebali" izjava je Titovog unuka i odnedavno čelnika Komunističke partije Josipa Joške Broza koja je izazvala niz reakcija

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je izjavu ocjenjujući da ona predstavlja glorifikovanje zločina nad antikomunistima i drugim građanima.

U saopštenju, NUNS smatra da je tom izjavom Josip Joška Broz u emisiji „Problem“ Studija B „na neprimjeren način glorifikovao zločin počinjen nad antikomunistima i drugim građanima“.

„NUNS poziva političare na odmjerenost i odgovorno ponašanje u javnim nastupima, uvažavanje gledalaca, sabesjednika i medija u kojima nastupaju, a posebno na poštovanje žrtava terora, bez obzira na ideološku orijentaciju“, navedeno je u saopštenju.

To novinarsko udruženje je navelo da se svako društvo koje teži demokratiji mora suočiti sa zločinima i odrediti prema njima, ukazujući na to da će i Srbija morati isto da postupi u vezi sa zločinima četnika i partizana, kao i zločinima počinjenim tokom ratova na području bivše SFRJ 1990-ih.

Na izjavu unuka bivšeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita - da su „malo ubili onih koje su trebali“, reagovao je i Srpski pokret obnove (SPO), ocjenjujući je kao govor mržnje i zla.

SPO je upitao da li će se tim povodom oglasiti novinarska udruženja, „Helsinški i slični odbori“, i državni tužilac.

„Iz televizijskog studija u centru Beograda, unuk vrhovnog komandanta velikog poslijeratnog zločina nad srpskim narodom, koji i danas živi u otetoj kući na Dedinju, sinoć je pucao ne samo na mrtve nego i na živu Srbiju“, navedeno je u saopštenju SPO.

Bonus video: