Pacoli imenovan za prvog potpredsjednika Vlade Kosova

Prema Ustavu Kosova i Zakonu o vladi, premijer ima pravo da imenuje zamjenike premijera i ministre i te predloge ne mora da dostavi Skupštini Kosova.
0 komentar(a)
Pacoli i Tači, Foto: Rojters
Pacoli i Tači, Foto: Rojters
Ažurirano: 08.04.2011. 15:12h

Premijer Kosova Hašim Tači imenovao je lidera Alijanse novo Kosovo Bedžeta Pacolija za prvog zamjenika premijera, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Pacoli će biti zadužen za međunarodne odnose, obezbjeđivanje novih priznanja Kosova i inostrane investicije.Prema Ustavu Kosova i Zakonu o vladi, premijer ima pravo da imenuje zamjenike premijera i ministre i te predloge ne mora da dostavi Skupštini Kosova.Odluka premijera odmah stupa na snagu.Pacoli je 22. februara izabran za predsjednika Kosova, ali je njegov izbor osporio Ustavni sud. Pacoli je prvo najavljivao da cće se ponovo kandidovati, ali je od toga odustao kada su se Demokratska partija Kosova, Demokratski savez Kosova i Alijansa novo Kosovo dogovorili da predsjednica bude Atifete Jahjaga.Ona je za predsjednicu Kosova izabrana juče i dobila je dvije trećine glasova poslanika Skupštine Kosova.

Bonus video: