Posljedice blamaže na izložbi povodom 8 godina od ubistva Đinđića

Video koji je postao hit na YouTube-u i nakon kog su otvorene brojne fan stranice na Facebook-u, je imao i političke posljedice.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2011. 10:29h

Gradski odbor Demokratske stranke u Nišu donio je odluku da raspusti opštinski odbor DS Palilula zbog propusta napravljenih na izložbi fotografija “Lik i djelo dr Zorana Đinđića” organizovanoj 12. marta u Nišu povodom godišnjice premijerovog ubistva.

"Propusti organizatora su, bez sumnje, nanijeli političku štetu ne samo DS u Nišu već stranci uopšte i stoga je Glavni odbor DS doneo odluku o raspuštanju opštinskog obora koji je bio koorganizator izložbe.

Gradski odbor, između ostalog, donio je ovakvu odluku jer smatra da je klub demokratske omladime Palilula Niš, koji je ranije raspušten, ne može i ne treba da jedini snosi odgovornost za propuste sa izložbe, saopštio je GrO DS u Nišu koji je uputio i izvinjenje porodici ubijenog premijera Srbije i predsjednika DS Zorana Đinđića zbog propusta na izložbi.

Predsjednik OO Palilula Milan Đurđević kaže da je o raspuštanju odbora saznao od medija i da takvu odluku može da donese jedino Izvršni odbor stranke.

Direktor marketinške agencije City marketing centar Oliver Paunović koji je organizator ove manifestacije, kaže da je izložbu vidjelo 7.000 ljudi i da je žalosno što se u javnosti pojavila jedino informacija o pehu omladinaca koji su izgovarali Đinđićeve misli.

On je dodao da snimak na "Jutjubu" nije cjelovit, već su iz konteksta izvučene samo greške dvoje govornika.

Bonus video: