Plato Doma omladine u Beogradu da bude Trg Milana Mladenovića

"Mnogo godina je prošlo od smrti Milana Mladenovića, ali njegova ideja, muzika i poetika koja na neki način predstavlja Beograd ostala je u srcima mnogih ljudi"
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2011. 17:29h

Liberalno demokratska partija (LDP) pokrenula je inicijativu da plato ispred Doma omladine u Beogradu dobije ime Trg Milana Mladenovića, izjavio je menadžer Gradskog odbora LDP Dejan Ranđić.

"Milan Mladenović je čovjek koje je zadužio Beograd i zbog toga je LDP pokrenula inicijativu da plato ispred Doma omladine nosi njegovo ime. Želimo da ova inicijativa dobije podršku građana, ali i institucija u gradu", rekao je Ranđić.

Odbornik u Skupštini Beograda Marko Maršićević istakao je da je LDP pokrenula mnoge inicijative i projekte u oblasti kulture, kao što je Evropska prijestonica kulture Beograd 2020. i da je prirodno da prostor ispred Doma omladine dobije ime po Milanu Mladenoviću.

"Mnogo godina je prošlo od smrti Milana Mladenovića, ali njegova ideja, muzika i poetika koja na neki način predstavlja Beograd ostala je u srcima mnogih ljudi", istakao je Maršićević.

Bonus video: