Karići samo u 1994. i 1995. zaradili 350 miliona dolara

Panjević je istakao da se vrijednost imovine čije privremeno oduzimanje traži tužilaštvo, mjeri stotinama hiljada eura, a prihodi Karića stotinama miliona evra.
205 pregleda 0 komentar(a)
KArići, Foto: Novosti
KArići, Foto: Novosti
Ažurirano: 16.03.2011. 15:19h

Advokat porodice Karić, Milorad Panjević, izjavio je na ročištu o zahtjevu tužilaštva za privremeno oduzimanje imovine Karićima da su oni 1994. godine i 1995. godine samo u Rusiji zaradili 350 miliona dolara i da su zakoniti prihodi Karicha neuporedivo veći od vrijednosti imovine.

Panjević je istakao da se vrijednost imovine čije privremeno oduzimanje traži tužilaštvo, mjeri stotinama hiljada eura, a prihodi Karića stotinama miliona evra.Advokat je naveo da je odbrana ustanovila visinu prihoda Karića u Rusiji na osnovu finansijskog vještačenja, urađenog na njihov zahtjev.

Postupak za privremeno oduzimanje imovine počeo je u oktobru 2010. godine kada je tužilaštvo najavilo da će sudu sukcesivno dostavljati nove predloge vezane za oduzimanje imovine Karićima.Tuzzilasstvo traži oduzimanje imovine bivšeg direktora Mobtela Sretena Karića, koji je u bjekstvu, i direktora Delta sporta Gorana Karića, kao i imovine koja se vodi na članove porodice Karić.Tužilaštvo je navelo da postoji nesrazmjera zakonitih prihoda Sretena Karića i vrijednosti njegove imovine i podsjetilo da je protiv njega podignuta optužnica za zloupotrebe u Mobtelu i da postoji sumnja da je imovinu stekao kriminalnim aktivnostima, a da je od 2006. godine, od kada je pokrenut krivični postupak protiv njega, počeo da prodaje imovinu značajne vrijednosti a novac iznosi u inostranstvo.

Zahtjev za oduzimanje imovine odnosi se i na Slavicu Karić, Bojana Karića, Stefana Karića i Gordanu Karić.

Bonus video: