Samoopredjeljenje: Pacoli nije pogodan za predsjednika Kosova

U pokretu "Samoopredeljenje" ocjenjuju da neće promijeniti stav i da će osporavati Pacolija, kao predsjednika Kosova, sve dok on bude objavljivao tu dužnost
118 pregleda 0 komentar(a)
Pacoli, Foto: Betaphoto
Pacoli, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 14.03.2011. 10:28h

Predsjednik Kosova Bedžet Pacoli nije pogodna ličnost za predsjednika Kosova smatraju predstavnici pokreta "Samoopredelenje" i Udruženja veterana bivše Oslobodilačke vojske Kosova.

Kako piše dnevnik Koha ditore, te dvije organizacije se ne slažu u mnogo čemu ali, su jedinstvene u osporavanju ličnosti kosovskog predsjednika.

Za njih nije problematičan način izbora Pacolija za predsjednika već njegova, kako ocjenjuju, kontroverzna ličnost.

U pokretu "Samoopredeljenje" ocjenjuju da neće promijeniti stav i da će osporavati Pacolija, kao predsjednika Kosova, sve dok on bude objavljivao tu dužnost.

Ne može da ujedini narod

Erzen Vranići iz "Samoopredeljenja" je za Koha ditore rekao da njihov stav o sadašnjem predsjedniku države neće promijeniti ni moguća odluka Ustavnog suda da tokom izbora Pacolija nije povrijeđen Ustav Kosova.

"Smatramo da Pacoli nije ličnost koja može da ujedini narod, još gore on je ličnost sumnjive prošlosti, imajući u vidu njegove veze sa bivšim srpskim i ruskim režimom i načinom kako je stekao bogatstvo", rekao je Vranići.

Pokret "Samoopredelenje" smatra da je i njegova kandidatura proizvod neprincipijelne koalicije, gdje se zarad ličnih interesa premijera Hašima Tačija Pacoliju uzvraća usluga za to što je omogućio izglasavanje nepovjerenja vlade i raspisivanje prijevremenih izbora, kazao je on.

Traže odgovor na optužbe zbog navodne veze sa režimom Slobodana Miloševića

Organizacija veterana bivše OVK zahtjeva da Pacoli javno u što kraćem roku na sjednici Skupštine Kosova odgovori na brojne optužbe i pitanja postavljena prije izbora za predsjednika Kosova.

Predsjednik te organizacije Muharem Džemajlji rekao je da veterani ne dovode u pitanje proceduru izbora Pacolija i on za njih može biti prihvatljiv samo ako odgovori na postavljena pitanja koja se odnose na navodne izjave i veze Pacolija sa režimom Slobodana Miloševića i problematične intervjue u nekim stranim medijima.

"Dokle god u Skupštini Kosova pred poslanicima i pred svim građanima Kosova ne odgovori na pitanja koja smo mu postavili naš stav će ostati nepromijenjen", rekao je Džemajlji.

Odmah nakon reagovanja Udruženja veterana Pacoli je u javnom pismu odbio sve primjedbe i optužbe izrečene na njegov račun.

Bonus video: