Koštunica će biti saslušan u vezi sa ubistvom Đinđića

"Mikelić je organizovao formiranje takve vlade u koju je želio da uđe i Dušan Spasojević, pokojni vođa zemunskog klana", piše srpski list.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2011. 08:46h

Zbog umiješanosti u pobunu Jedinica za specijalne operacije i političku pozadinu ubistva premijera Zorana Đinđića protiv Borislava Mikelić, bivšeg predsjednika Vlade Srpske Krajne, Milorada Ulemeka Legije, Milorada Bracanovića, viših rukovodilaca DB i pripadnika komande JSO, biće pokrenut krivični postupak.

"Blic" saznaje da će u vezi sa tom istragom, među ostalim svjedocima, biti saslušan i Vojislav Koštunica, lider Demokratske stranke Srbije.

Poziv će, takođe, stići i tadašnjim čelnicima DB Goranu Petroviću i Zoranu Mijatoviću.

"Prema do sada prikupljenim dokazima cilj pobune bilo je izazivanje političke krize poslije koje bi bila formirana nova, takozvana "patriotska" vlada. Mikelić je organizovao formiranje takve vlade u koju je želio da uđe i Dušan Spasojević, pokojni vođa zemunskog klana".

"Otkriveno je da je Spasojević bio ljut što mediji pišu o njegovim poslovima sa drogom, jer mu je to urgrožavalo političku karijeru. Za Bracanovića, koji je u to vrijeme bio načelnik Sedmog odjeljenja DB zaduženog za prisluškivanje i praćenje, bilo je rezervisano mhesto šefa tajne službe" kazao je izvor “Blica”.

Taj izvor je, kako se navodi, upoznat sa predkrivičnim postupkom koji je u toku i naglašava da je i Ulemek htio da se vrati na visoku funkciju u MUP.

Bonus video: