Veselji: Nećemo dozvoliti ni "bosnizaciju" ni podjelu Kosova, pa neka polude

On je kazao da će "Asocijacija (Zajednica srpskih opština) biti formirana, ali po zakonima i ustavu Kosova"
64 pregleda 8 komentar(a)
Kadri Veselji, Foto: Beta-AP
Kadri Veselji, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 01.04.2018. 16:54h

Predsjedavajući kosovske skupštine i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji izjavio je, povodom hapšenja srpskog direktora Kancelarije sa Kosovo i Metohiju, Marka Đurića, da niko ne može da dođe na Kosovo i provocira svojim izjavama, napominjući da neće dozvoliti "bosnizaciju" ili podjelu Kosova.

Veselji je u intervjuu za agenciju Kosova pres rekao da "snažno podržava akciju hapšenja Marka Đurića, jer je bez dozvole ušao na teritoriju Kosova" i visoko je ocijenio policijsku operaciju, rekavši da je to "najprofesionalnija policija, koja je uprkos riziku obavila posao, ne povrijedivši nikoga", prenosi RTK na srpskom jeziku.

Navodi se da je Veselji iznio tvrdnju da je došlo do "neodgovornog ponašanja srpskih institucija", dodajući da je "nerealna ideja Srba da od Kosova naprave drugu Bosnu, pokušavajući da bez saglasnosti kosovskih institucija uspostave Asocijaciju (Zajednicu srpskih opština - ZSO)", prenosi Tanjug.

"Nikad nećemo to dozvoliti, vrlo sam jasan u tom pogledu. Ali neka se razočaraju, neka i polude oni koji misle da će moći da grade paralelizam ili da će moći da nametnu odluke Kosovu izvan institucija Kosova. To važi i za Srpsku listu i za opoziciju", poručio je Veselji.

Dodao je da će "Asocijacija (ZSO) biti formirana, ali po zakonima i ustavu Kosova".

Bonus video: