Na protestu hrvatskih branitelja u Splitu umro demonstrant

Na skup podrške hrvatskim braniteljima, među kojima je i Tihomir Purda, koji se nalazi u pritvoru u BiH, bilo je oko 1.000 građana.
0 komentar(a)
split protesti, Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, Večernji list
split protesti, Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, Večernji list
Ažurirano: 27.02.2011. 13:33h

Tokom protesta hrvatskim branitelja u Splitu jedan protestant je preminuo zbog čega je skup prekinut, a ostali koji su se okupili na Rivi su se razišli.

Kako je prenijela državna televizija Hrvatske na skup podrške hrvatskim braniteljima, među kojima je i Tihomir Purda, koji se nalazi u pritvoru u BiH, prema prvim procjenama, bilo je oko 1.000 građana.

Demonstranti su nosili transparente sa natpisima "Sudite lopovima, a ne braniteljima", "Vama fotelje, nama robija", "Mi smo branitelji, a ne osvajači", "Volim Hrvatsku, a ne EU", "Stop progonu hravatskih baranitelja".

Demonstranti su takođe nosili više transparenata na kojima su bili likovi Josipa Broza Tita sa mrtvačkim glavama, kao i porteti Lenjina i Staljina takođe sa mrtvačkim glavama.

Uoči protesta koordinator skupa Željko Strize pozvao je okupljene na kulturno i dostojanstveno ponašanje bez incidenata.

"Ako se ovako hrvatska država odnosi prema onima koji su je stvarali, branili i davali svoje živote za njenu samostalnost, ko će se u nekim budućim napadima na njenu suverenost, za nju boriti" pitao je Strize.

Bonus video: